Nyhter

– Styrer byutvikling med fyrstikker

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Temperaturen mellom de involverte partene er mildt sagt opphetet etter at Riksantikvaren har opphevet fredningsvedtaket av den brannskadde Linaaegården i Sandefjord. Gården, som er bygget i 1860, ble midlertidig fredet av fylkeskommunen i april i år. I mai ble bygården utsatt for brann, og politiet har konkludert med at brannen må ha vært påsatt. Fylkeskommunen opprettholdt i september sitt nei til riving, før Riksantikvaren for noen uker siden konkluderte med at det ikke er noe grunnlag for permanent fredning. 

– Destruktive krefter
Saken har for lengst ført til splittelser på det politiske plan. Nå har frontene hardnet, etter at Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch uttalte på NRK Vestfold sist uke at ”nå håper jeg disse destruktive kreftene vi har i byen vår, og ellers i fylket, lar oss få bli en by og ikke fortsetter denne seigpiningen av familien Kristoffersen(eierfamilien bak Linaaegården, red. anm.). Ordførerens utspill uttalelse var rettet mot Foreningen Gamle Sandefjord og Fortidsminneforeningen i Vestfold. Både før og etter brannen har disse foreningene arbeidet for full fredning og bevaring av den gamle sentrumsgården.

– Vantro
– I vantro har jeg lest dette sitatet om igjen og om igjen, sier Kari Virik, politisk nestleder i Sandefjord Venstre til Sandefjords Blad. Når det nye bystyret samles i morgen, vil hun ifølge lokalavisen dra ordføreren opp på talerstolen for å svare på hva han mener med destruktive krefter.
Virik legger ikke fingrene mellom når hun skal kommentere Bjørn Ole Gleditschs utspill.

– Styrer med fyrstikker
– Enda mer alvorlig er at skytset ikke rettes mot de virkelige destruktive kreftene i denne saken, nemlig de som synes det er greit å bruke fyrstikker for å styre byutviklingen, sier Virik ifølge Sandefjords Blad, og Venstre-lederen konkluderer dermed med at eiendommen ble påtent for å få fart på mulighetene oppheving av fredningsvedtak og dermed fortgang i rivningsprosessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

DLA Piper henter profilerte eiendomsadvokater fra Selmer og Wikborg
Karriere
Her vil Usbl bygge 81 leiligheter (+)
Bolig
Vil ha 50 mill. for logistikkeiendom (+)
Transaksjoner
Realkapital Investor kjøper på Langhus
Transaksjoner
Fengselsfugler kan stoppe høyhus (+)
Utvikling
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Stig Bech inn i styret i Norsk Eiendom
Karriere
Overkjørte fylkesmannen og sa ja til 100 boliger
Bolig
Rentebegrensning og eiendom – et skattesjokk?
Juss
Sveitservilla og høyspentledninger kan stoppe dette prosjektet (+)
Bolig