Nyhter

– Styrer byutvikling med fyrstikker

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Temperaturen mellom de involverte partene er mildt sagt opphetet etter at Riksantikvaren har opphevet fredningsvedtaket av den brannskadde Linaaegården i Sandefjord. Gården, som er bygget i 1860, ble midlertidig fredet av fylkeskommunen i april i år. I mai ble bygården utsatt for brann, og politiet har konkludert med at brannen må ha vært påsatt. Fylkeskommunen opprettholdt i september sitt nei til riving, før Riksantikvaren for noen uker siden konkluderte med at det ikke er noe grunnlag for permanent fredning. 

– Destruktive krefter
Saken har for lengst ført til splittelser på det politiske plan. Nå har frontene hardnet, etter at Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch uttalte på NRK Vestfold sist uke at ”nå håper jeg disse destruktive kreftene vi har i byen vår, og ellers i fylket, lar oss få bli en by og ikke fortsetter denne seigpiningen av familien Kristoffersen(eierfamilien bak Linaaegården, red. anm.). Ordførerens utspill uttalelse var rettet mot Foreningen Gamle Sandefjord og Fortidsminneforeningen i Vestfold. Både før og etter brannen har disse foreningene arbeidet for full fredning og bevaring av den gamle sentrumsgården.

– Vantro
– I vantro har jeg lest dette sitatet om igjen og om igjen, sier Kari Virik, politisk nestleder i Sandefjord Venstre til Sandefjords Blad. Når det nye bystyret samles i morgen, vil hun ifølge lokalavisen dra ordføreren opp på talerstolen for å svare på hva han mener med destruktive krefter.
Virik legger ikke fingrene mellom når hun skal kommentere Bjørn Ole Gleditschs utspill.

– Styrer med fyrstikker
– Enda mer alvorlig er at skytset ikke rettes mot de virkelige destruktive kreftene i denne saken, nemlig de som synes det er greit å bruke fyrstikker for å styre byutviklingen, sier Virik ifølge Sandefjords Blad, og Venstre-lederen konkluderer dermed med at eiendommen ble påtent for å få fart på mulighetene oppheving av fredningsvedtak og dermed fortgang i rivningsprosessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling