Pareto-syndikat kjøper på Elverum

Et syndikat tilrettelagt av Pareto Project Finance kjøper deler av Terningen Arena på Elverum.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Finansavisen skriver torsdag at Utstillingsplassen Eiendom og Elverum kommune selger deler av flebruksanlegget Terningen Arena (se foto) på Elverum for om lag en halv milliard kroner. Anlegget ligger i tilknytning til Terningmoen militærleir.

Totalt står 27 000 kvadratmeter med arealer ferdig i Terningen Arena, men det som selges utgjør ca 19 000 kvadratmeter. Med andre ord betaler kjøperne rundt 26 000 kroner kvadratmeteren. DnB NOR Næringsmegling har meglet oppdraget.

Gevinsten for de to selgerne, som eier 50 prosent hver av Terningen Arena, skal være i “hundremillionersklassen”.

– Det er vi veldig godt fornøyd med. Ikke minst med tanke på at vi skaffet finansieringen midt under den verste finanskrisen, sier adm. direktør Tron Sanderud i Utstillingsplassen Eiendom til Finansavisen.

Den delen som selges, har Høgskolen i Hedmark som største leietaker. Andre store leietakere i Terningen Arena er Forsvaret, Elverum kommune, Hedmark fylkekommune og Studentsamskipnaden. Leiekontraktene skal være opp mot 30 år.

Elverum kommune startet allerede i 2005 å planlegge og prosjektere utbygging av et område på Terningmoen, med sikte på næringsutvikling og kompetanseutvikling innenfor ordinær næringsvirksomhet, utdanning, opplæring, kultur og idrett. Første byggetrinn på ca 24 000 kvadratmeter ble åpnet 7. januar i år.

Utstillingsplassen Eiendom AS er et av innlandets store eiendomsselskaper med ca. 270 000 kvadratmeter forvaltet areal. Selskapet driver eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning med eiendommer hovedsakelig i Hamar.

Bygningsmassen leies ut til kontorer, forretninger, servicenæring, hotell, lager, kulturarrangement, bolig, bilverksted og bilsalg. Leieinntektene totalt i konsernet er rundt 200 millioner kroner.

OBOS overtok i slutten av mai Orkla Eiendoms andel på 38,4 prosent i Utstillingsplassen Eiendom.  Et datterselskap (50 prosent eierandel) av Utstillingsplassen Eiendom solgte for et snaut år siden det såkalte Biohuset på Hamar for 185 millioner kroner til Havila Ariel.

Foto: Terningen Arena

 

Powered by Labrador CMS