Nok et kjøp til 5 prosent

Søylen Eiendom kjøper kjøpesenteret Steen & Strøm til en yield på 5 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dagens Næringsliv (DN) skriver torsdag at Søylen Eiendom har kuppet kjøpesenteret Steen & Strøm for over 1 milliard kroner. Søylen skal ifølge avisen ha jobbet i det stille med finansieringen for å sikre seg kjøpesenteret, samt to Hennes & Mauritz-bygg i nærheten.

Den totale eiendommassen i transaksjonen er på 33 000 kvadratmeter. Akershus Eiendom har vært rådgiver for transaksjonen.

Kjøpet av Steen & Strøm skal ha skjedd til en direkteavkastning på lave 5 prosent. Det er på linje med det Eiendomsspar nylig betale for kjøp av Tjuvholmen allé 1-5.

– Isolert sett er det en høy pris, men den kan forsvares dersom eiendommen har utviklingspotensial. Jeg vil tro Søylen har en klar strategi bak kjøpet som forsvarer prisen, selskapet eier en betydelig portefølje butikkeiendom i området, kommenterer partner Håvard Nustad i Pangea Property Partners overfor DN:

Det er Storebrand Eiendom som er nåværende eier av Steen & Strøm og som selger kjøpesenteret etter 15 år. Senteret har hatt en omsetningsvekst på 5 prosent i hittil i år og omsatte i 2010 for 550 millioner kroner. Søylen eier high end-senteret Eger på Egertorget. Dette senteret omsatte anslagsvis for 500 millioner kroner i fjor på mye mindre arealflate.

– Det har vært en mer humpete vei enn vi hadde sett for oss. I tillegg traff finanskrisen Steen & Strøm hardere enn andre kjøpesentre vi har i porteføljen, kommenterer adm. direktør Frode Åsenden i Storebrand Eiendom overfor DN.

Carl Erik Krefting i Søylen Eiendom sier til avisen at de skal skape et helt nytt luksusstrøk i Oslo sentrum, der Steen & Strøm vil bli “juvelen”.

Powered by Labrador CMS