Storavtale for Papirbredden

Farmasiselskapet MSD Norge har inngått avtale om å leie 4000 kvadratmeter på Papirbredden.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det opplyser Entra Eiendom i en pressemelding mandag. Papirbredden – Drammen Kunnskapspark eies av Entra Eiendom med 60 prosent og Drammen Eiendom KF med 40 prosent.

Ifølge pressemeldingen er avtalen et viktig steg videre for å realisere byggetrinn 2 på Papirbredden. Entra skriver i pressemeldingen at Papirbredden – Drammen kunnskapspark representerer kunnskapsutvikling og nyskapning.

Målet er å utvikle et forbildeprosjekt innenfor miljø som synliggjør Drammens ambisjoner om å være en miljøby. Andre samarbeidspartnere i dette prosjektet er nettopp MSD Norge, samt Høgskolen i Buskerud.

– Et av målene for Papirbredden 2 er å etablere et sterkt miljø innenfor helse, med aktører fra både næringsliv, forskning og det offentlige. MSD Norge er en avansert farmasibedrift som vil være et viktig bidrag til kunnskapsmiljøet på Papirbredden, sier Solveig Solbakken, som er styreleder i Papirbredden Eiendom og regiondirektør i Entra Eiendom.

Byggetrinn 2 er planlagt som to separate bygg. Hele Papirbredden 2 er planlagt til å utgjøre snaue 23 000 kvadratmeter, inklusive parkering.

Det var i desember 2004 at Drammen bystyre vedtok å kjøpe tomten hvor Papirbredden ligger i dag, sammen med tomt med parkeringsplasser på andre siden av gaten. Drammen kommune vedtok samtidig å inngå en partnerskapsavtale med Entra Eiendom AS, og sammen etablerte de selskapet som i dag heter Papirbredden Eiendom. Senere kjøpte selskapet også det gamle fyrhuset, samt Union Scene.

Papirprisen var i årets finaleheat i kampen om Cityprisen 2010. Juryen skrev blant annet i sin begrunnelse at ”Papirbredden fremstår som et spektakulært bygg med enkle virkemidler. Eiendommen er Drammens nye ”storstue”, et møtested for alle i regionen, og et knutepunkt for kunst, kultur, forskning, utvikling og undervisning.”

Det var til slutt Storebrands nye hovedkontor på Lysaker – Lysaker Park – som stakk av gårde med Cityprisen 2010.

Illustrasjon: LPO arkitekter

Powered by Labrador CMS