Papirbredden kjemper om seieren

Papirbredden i Drammen er en av tre vinnerkandidater til Cityprisen 2010.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Cityprisen ble etablert av Huseiernes Landsforbund i 1998. Prisen skal ifølge statuttene gå til et prosjekt som er en god strategisk investering. Prosjektet må ha løftet området og tilført det positive ringvirkninger. Videre skal prosjektet være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt, der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter et tatt i bruk.

Prosjektet skal ikke være et rent boligprosjekt, men det kan godt omfatte boliger. De aktuelle prosjektene må være bygget eller planlagt i løpet av de siste årene, eller de må i dag fremstå som et særdeles godt prosjekt for eier og bruker.

I fjor gikk Cityprisen til ROM Eiendom og utbyggingen av Skattekvartalet i Schweigaards gate, der Skatt Øst er leietaker.

Årets jury har bestått av adm. direktør Anne Bruun-Olsen i DTZ Realkapital Eiendomsmegling AS, etatsdirektør Ellen De Vibe i Plan- og bygningsetaten, Oslo kommune, samt daglig leder Nicolai F. Riise hos arkitektkontoret MAD AS. Riise har vært juryens leder.

Juryen har i år vurdert ti prosjekter, fordelt på Trondheim, Bergen, Stavanger, Drammen, Bærum og Oslo. Felles for årets kandidater er at ”de alle representerer signalbygg som har bidratt til å transformere og påvirke sitt nærområde på en positiv måte”.

NEnyheter vil de nærmeste dagene presentere de tre nominerte kandidatene til årets Citypris i tilfeldig rekkefølge. Vinneren offentliggjøres på Citykonferansen 16. februar. Vi starter med Papirbredden i Drammen (bildet), bedre kjent som Drammens kunnskapspark, som ble åpnet 2. mars 2007.

Juryen skriver blant annet i sin begrunnelse at ”Prosjektet er et signalbygg og representerer en transformasjon av deler av Union Papirfabrikk ved Drammenselven til undervisnings- og kulturformål. Papirbredden er på ca. 22 000 kvadratmeter og består av et nybygg i 7 etasjer, samt rehabilitering av det bevaringsverdige ”Hollenderiet” og to frittliggende siloer”.

Videre mener juryen at ”Bebyggelsen knyttes sammen av et helhetlig urbant plassgulv som strekker seg ned til elva og kopler seg på Drammens nye gangbro ”Ypsilon”.

Papirbredden fremstår dessuten som et ”spektakulært bygg med enkle virkemidler”. Eiendommen er Drammens nye ”storstue”, et møtested for alle i regionen, og et knutepunkt for kunst, kultur, forskning, utvikling og undervisning.

Papirbredden er knyttet til et geoenergianlegg med seks brønner, samt fjernvarme. Prosjektet har et reelt energiforbruk på ca. 200 kWh per kvadratmeter i året.

Arkitekten bak Papirbredden-prosjektet er LPO, og byggherre er Papirbredden Eiendom, et selskap eid av Entra Eiendom og Drammen kommune.

NEnyheter offentliggjør den andre nominerte kandidaten natt til torsdag, følg med, følg med…

Powered by Labrador CMS