Valgte Storebrand-bygget

First Securities flytter virksomheten til det gamle Storebrand-bygget på Filipstad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Finansavisen skriver torsdag at meglerhuset legger beslag på om lag en fjerdedel av Storebrands gamle hovedkontor. Storebrand flyttet 14. desember ut til Lysaker.

– Med First Securities inne på 7600 kvadratmeter, har vi nå fylt opp 18 500 kvadratmeter totalt, bekrefter adm. direktør Frode Åsenden i Storebrand Eiendom overfor Finansavisen.

Det har vært knyttet stor spenning til prisnivået i bygget fra 1998, som trenger oppgraderinger. En typisk leiepris i CBD-området (Vika/Aker Brygge) ligger på mellom 2500 kroner og 3000 kroner kvadratmeteren.

Frode Åsenden sa til Finansavisen i slutten av november at de har arealer i Filipstad-bygget som de er villige til å leie ut for under 2500 kroner kvadratmeteren hvis leietakeren vil ha dem slik.

– Ser man på markedsrapporter viser de at gjengs leie i vårt segment, prestisjesegmentet, anslås til 2700 kroner. First betaler ikke under dét, sier Åsenden til avisen.

Frode Åsenden bekrefter ellers at det er to advokatfirmaer som er flyttet inn i bygget. Disse leier 3000 kvadratmeter hver, mens Protector Forsikring legger beslag på 2500 kvadratmeter. Åsenden sier det har gått trått å fylle opp lokalene i kjølvannet av finanskrisen, og han vil ikke tidfeste når bygget skal være fullt utleid.

Storebrand bekreftet i oktober overfor NEnyheter at de hadde inngått en leiekontrakt på 3000 kvadratmeter på Filipstad. Tre uker før Storebrand fraflyttet sine gamle lokaler, var 80 prosent av bygget ennå ikke leid ut.

Totalt leieareal er ca 30 000 kvadratmeter. Filipstad Brygge 1 består av fire større bygg på Aker Brygge/Filipstad Brygge. Totalarealet er litt under 60 000 kvadratmeter, hvorav 51 000 kvadratmeter er kontorer. Eiendommen huser andre leietakere enn Storebrand. Selve hovedbygget er på rundt 30 000 kvadratmeter.

Byggene består hovedsakelig av kontorer og forretninger, med parkering i kjeller. Minimum utleieareal for nye leietakere er 1000 kvadratmeter. Med First Securities på plass som største leietaker, går det nå mot utleie av mindre lokaler i bygget.

I prospektet fra Akershus Eiendom heter det for øvrig at ”eiendommen vil revitaliseres og oppgraderes betydelig”. Planløsningene på Filipstad ”gir rom for cellekontorer, åpne landskap og teamløsninger. Interiøret i det nye Filipstad Brygge vil fremstå som lyst og åpent, med tidsmessige og moderne løsninger”, skal vi tro prospektet.

Powered by Labrador CMS