Selger etter kort tid

Ragde Eiendom selger Maxis senter utenfor Arendal etter kort eierskap.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Nærsenteret ligger 10 minutter utenfor Arendal sentrum, ved fylkesvei 420 ut mot Hisøya, og har adressen Vesterveien 44. Eieren av senteret er Maxis Kjøpesenter Holding AS, som igjen var eid av en rekke aksjonærer, og der Rolf Skår var den største eieren.

Men 1. oktober i fjor tok Ragde Eiendom over som ny eier, og i den forbindelse ble det satt i gang med oppussing både ute og inne. Men nå vil altså Ragde Eiendom selge det drøyt 6900 kvadratmeterstore senteret.

– Vi prøver markedet, det er litt langt unna for oss å drive senter, begrunner Edgar Haugen jr. (bildet) i Ragde Eiendom salget overfor NE nyheter.

Senteret har ifølge en annonse fra Colliers International hatt en positiv utvikling de seneste årene, med stabile leietakere. Maxis senter har butikker i 1. etasje og helserelatert virksomhet i 2. etasje. Av leietakere på senteret finner man blant andre REMA 1000, COOP Extra, Lindex, Nille og Vitus Apotek. Nærsenteret kan også tilby 260 parkeringsplasser ute på den drøyt 13,3 mål store tomten.

De totale driftsinntektene til Maxis Kjøpesenter Holding AS utgjorde i 2014 7,37 millioner kroner, mens fast eiendom i balansen var ført opp til snaue 57 millioner kroner. Estimerte årlige leieinntekter for neste år ligger ifølge annonsen på 8,53 millioner kroner.

Haugen jr. tror på en pris for senteret på rundt 100 millioner kroner. Forutsetter vi netto leieinntekter på 7,8 millioner kroner vil en slik pris gi et netto direkteavkastningskrav – yield – på 7,8 prosent.

Powered by Labrador CMS