Løfter Lillestrøm til nye høyder

Portalen er et av de nye, attraktive sentrumskvartalene i Lillestrøm. Foto: OBOS

Et kompakt bysentrum og en sentral beliggenhet – midt mellom Oslo og resten av verden – er i ferd med å gjøre Lillestrøm til et av de mest attraktive områdene på Østlandet.

– Lillestrøm is the best location in Oslo. Vi opplever en kraftig økende interesse både fra lokale og nasjonale næringsdrivende og eiendomsutviklere. Potensialet for å utvikle Lillestrøm som næringsarena er bare i startgropen. Dette er i ferd med å ta av, sier administrerende direktør Anita Orlund I Kunnskapsbyen Lillestrøm.

 

Lillestrøm drar jobbsøkere

Øyvind Ørbeck, som er partner og leder av BDOs kontor i Lillestrøm, trekker frem beliggenheten som Lillestrøms aller største pre.

– Vi flyttet nylig til Portalen rett ved jernbanen, og kan tenke grønt når vi skal rekruttere. Dette har gjort at vi er blitt mye mer attraktive for kandidater bosatt i Oslo. Det er også blitt mye lettere for oss å få tak i flinke nyutdannede, forteller Ørbeck.

Da Felleskjøpet flyttet hovedkontoret sitt til Lillestrøm, var det også med tanke på å bli mer attraktiv som arbeidsplass. Det var et vellykket grep. Effekten er udiskutabel. Jobbsøkerbunken ble mer enn tredoblet.

Bærekraft, samarbeid og moderne byutvikling er nøkkelord som beskriver den nye Lillestrøm-regionen. Flere store utbyggingsprosjekter er allerede gjennomført. Enda flere står for tur.

Et nytt Kinderegg på det sentrale Østlandet i ferd med å vokse frem. Med sin nærhet til Oslo, gode kollektivdekning og det internasjonale kompetansemiljøet i Forskningsparken på Kjeller, har Lillestrøm likevel rimelige tomter – sammenlignet med Oslo.

 

Legger lista høyt

Lillestrøm har store utbyggingsområder ved bussterminalen og jernbanestasjonen – 11 minutter unna Oslo S og Gardermoen. Men togforbindelser hvert tiende minutt direkte til Oslo S, er byen ved Øyeren nærmest å oppfatte som en sentral del av hovedstaden.

Stadig nye bedrifter ser mot Lillestrøm. Byen har utmerkede forutsetninger for å tilby attraktive lokaliteter til bedrifter som søker urbane omgivelser. I tillegg til BDO og Felleskjøpet, har også 3M og Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter (KRUS) funnet seg godt til rette her.

Rektor Curt Rice ved OsloMet – storbyuniversitetet ønsker seg en ny campus i Lillestrøm, i kort gangavstand fra jernbanestasjonen. Foto: Steinar Aasen

Eiendomsutviklerne og den politiske ledelsen i kommunen har store ambisjoner og djerve framtidsvisjoner for Lillestrøm. Derfor har de også kastet seg inn i kampen om OsloMet – storbyuniversitetet og Politihøgskolen. Lillestrøm kan tilby skreddersydde løsninger sentralt i bykjernen. En rekke eiendomsutviklere konkurrerer om å få fram det beste prosjektet, og sikre at universitetet etablerer seg her.

Området rundt Norges Varemesse står også foran en spennende forvandling, for å bli en tydeligere og mer bymessige del av Lillestrøm sentrum. Parkeringsområdet på eiendommen har et enormt utbyggingspotensial.

 

Møtes på Lillestrømkonferansen

Utbyggere og kommunen har allerede etablert et tett og godt samarbeid. Dette kommer godt til syne på Lillestrømkonferansen. Den årlige konferansen har utviklet seg til å bli den mest betydningsfulle arenaen for et stort nettverk av næringsdrivende og offentlige beslutningstakere i regionen.

Hit kommer utbyggerne, politikerne og lokalbefolkning som vil være med å påvirke utviklingen. Her blir nye utbyggingsplaner og konkrete utbyggingsprosjekter løftet fram. Det lokale engasjementet er både stort og inkluderende.

Innbyggerne i Lillestrøm er blitt beskrevet som ujålete og imøtekommende. Nye bedrifter og innflyttere blir tatt vel imot, og de finner seg fort til rette i byen.

Stadig flere ser fordelene ved å bo – og gjerne arbeide – i Lillestrøm. Det gjenspeiles også i innbyggernes utdanningsnivå. Kommunen trekker til seg innbyggere som har høyere utdanning enn de fleste av dagens arbeidsplasser.

Lillestrømkonferansen samler et stort nettverk av næringsdrivende og offentlige beslutningstakere. Foto: Benjamin A. Ward

 

Bygger ny bydel

I 2020 vil Skedsmo, Sørum og Fet – som i dag har 82.000 innbyggere – slås sammen og danne Lillestrøm kommune. Det sies at «Lillestrøm er dømt til vekst» og at regionbyen vil ha 100.000 innbyggere 2045.

Mange av innflytterne vil bosette seg i den helt nye bydelen som vil vokse fram på Kjeller flyplass, når Forsvaret vil legge ned sin virksomhet i 2023. Dette jomfruelige området representerer en helt unik mulighet til å utvikle en ny, fremtidsrettet og funksjonell bebyggelse.

Spenstige visjoner for den nye bydelen som fremtidens superby, er allerede blitt presentert av Sweco, på oppdrag av Aspelin Ramm Eiendom og politisk ledelse i Skedsmo kommune.

Kjeller flyplass skal i løpet av få år forvandles til en helt ny bydel i Lillestrøm. Illustrasjon: Sweco

 

Ta turen 22. mars!

En av de beste måtene å oppdage Lillestrøm på, er å besøke Lillestrømkonferansen.

Lenke til mer informasjon, samt Program og påmelding til Lillestrømkonferanse.

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent
Aktuelt
Se alle pluss saker
Norge best rustet for ny nedtur
Aktuelt
Reitan tok halve Bane NOR-bygget
Nyheter
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere