Transaksjoner

Logistikkportefølje solgt

En logistikkportefølje med eiendommer i Ski og Vestby er solgt.

Logistikkeiendommene er beliggende i Ski og Vestby. Foto: Pareto Alternative Investment.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sommeren 2017 kunne Estate Nyheter fortelle at et syndikat satt opp av Pareto Securities hadde kjøpt en logistikkportefølje av Bulk Infrastructure. For salgssummen på 480 millioner kroner (eiendomsverdi) fikk Pareto-syndikatet Lognor eiendommer med en total eiendomsmasse på 30 600 kvadratmeter og leietakere som Eurostar, Waba Europaller, Elektroimportøren, Vinmonopolet og Synnøve Finden.

Nå snur Pareto-syndikatet seg rundt og selger eiendommene til det ubelånte fondet Pareto Eiendomsfellesskap. Porteføljen er på syv eiendommer, hvorav fire er på Fugleåsen i Ski og tre er beliggende i Vestby. Alle eiendommene ble bygd i perioden 2016 til 2018. Det er Pangea Property Partners som har hatt salgsoppdraget for eiendommen.

«Med denne transaksjonen fortsetter Pareto Eiendomsfelleskap å bygge Norges største logistikkfond med hovedfokus i Stor-Oslo-regionen. Fondet ser aktivt etter nye eiendommer til sin portefølje gjennom 2019», skriver fondet i en melding.

Leieinntektene er rundt 30 millioner kroner i året, med en gjennomsnittlig lengde på 9,7 år. Legger man til grunn en prime yield for logistikkeiendom på rundt 5 prosent, ender vi opp med en verdi på rundt 600 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig