SPARE: KLP Eiendom som eier Bahrbygget, ser at det er penger å spare på å være smarte. Foto: Helge Høifødt, Wikipedia CC BY-SA 3.0

Nå skal energiforbruket og kostnadene ned i BAHR-bygget

KLP Eiendom inngår i disse dager en ambisiøs miljøavtale med advokatfirmaet BAHRs kontorer på Tjuvholmen.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av avtaleperioden skal energiforbruket vesentlig ned hos advokatene, og prosjektet starter i inneværende måned.

– Vi ser frem til samarbeidet med BAHR. Vi har kunnskapen og muligheten til å gjennomføre et slikt prosjekt, de har viljen. Samtidig er vårt bærekraftmål helt tydelige på dette området. Vi skal være sammen om dette lenge og kommer til å få det til, sier forvaltningsdirektør Ellen Langeggen i KLP Eiendom ifølge en pressemelding.

BAHR-bygget på seks etasjer ble oppført i 2012 og utgjør ett av tre bygg som deler det karakteristiske seilformede taket ytterst på Tjuvholmen.

BREEAM-bygg

Det er satt av midler i prosjektet til å sertifisere bygningen etter BREEAM In-Use standarden. Denne prosessen utfordrer eiere, forvaltere og leietakere til å gjennomføre store og små forbedringer for å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg.

– Folk fra KLP Eiendom og BAHR gjennomfører kurs i regi av Norwegian Green Building Council for å heve sin kompetanse og forberede seg til denne jobben, sier Langeggen.

Fakta* BREEAM er verdens ledende bygningsklassifiseringssystemet for å designe og klassifisere bærekraftige bygninger.* De ulike klassifiseringsnivåene er: pass, good, very good, excellent og outstanding.* BREEAM ble skapt i Storbritannia på 1990-tallet og har røtter i diverse departementsopprettede bygg- og materialforskningsinstitusjoner i England etter første verdenskrig.* Utover 2000-tallet ble BREEAM som sertifiseringssystem mer og mer internasjonalt.* I Norge finnes det en nasjonal tilpasning av BREEAM-standarden, kalt BREEAM-NOR som eies av Grønn Byggallianse (tidligere Norwegian Green Building Council – NGBC).* Ellers finnes det nasjonale tilpasninger i Nederland, Spania, Sverige, og Tyskland.

MILJØ: Nå skal det satses miljøvennlig på Tjuvholmen. Bak fra venstre: Hilde Fjærtoft Jansen, BAHR, Einar Kvien, KLP Eiendom, Stig Bech, BAHR. Foran fra venstre: Cathrine Stornæs, BAHR, Ellen Langeggen, KLP Eiendom, Anne Sofie Bjørkholt, BAHR. Foto: KLP
Powered by Labrador CMS