VOKSER: Reitangruppen har kjøpt flere eiendommer i Trondheim, blant annet Erichsengården i Nordre gate 8. Foto: Reitan Eiendom

Reitan kjøper seg opp i Trondheim

E. C. Dahls Eiendom har kjøpt Kristiansten Eiendom av 3C Holding og Okei. Salget omfatter flere eiendommer i Munkegaten og Thomas Angells gate.

Publisert Sist oppdatert

ECDE som er heleid av Reitan Eiendom, har også kjøpt resterende 50 prosent av Erichsengården Holding av Realinvest, ifølge en pressemelding. Reitangruppen er dermed helt eller delvis inne i flere enn 70 eiendommer i Trondheim sentrum, og selskapets forretningside er å utvide og utvikle en eiendomsportefølje der.

Partene skal i lengre tid hatt samtaler og samarbeid om felles utvikling av eiendommer i Midtbyen, som er den opprinnelige og sentrale delen av byen. Salget omfatter eiendommer som ligger i tilknytning til andre eiendommer i ECDEs portefølje, og selgerne mener det er best for utviklingen at ECDE overtar eierskapet.

Adresseavisen skriver at det dreier seg om ti bygårder.

– ECDE har en plan og ambisjon om å skape flere attraktive arbeidsplasser i Midtbyen samt å gjøre den enda mer attraktiv for handlende, brukere og besøkende. Dette kjøpet faller naturlig inn i en slik plan. Eierskap til flere eiendommer i nær tilknytning til hverandre gir selskapet større mulighet til å gjennomføre en mer helhetlig eiendomsutvikling og byutvikling, heter det i pressemeldingen.

Reitangruppen vil ikke ut med har betalt for disse eiendommene.

 

Powered by Labrador CMS