Bolig

Selvaag og Solon solgte boliger for 5,2 milliarder

Selvaag Bolig og Solon Eiendom solgte boliger for til sammen 5,184 milliarder kroner i 2018.

Fjerde kvartal er normalt er kvartal med lavt salg, men Selvaag Bolig hadde rekordmange igangsettelser og overleveringer. Foto: Selvaag Bolig.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tirsdag morgen kom både Selvaag Bolig og Solon Eiendom med tall for boligsalget i fjerde kvartal 2018 og for hele året. Selvaag Bolig meldte om «godt salg og rekordmange overleveringer for fjerde kvartal. I kvartalet ble det solgt 158 boliger for til sammen 660 millioner kroner. I løpet av året solgte selskapet 777 boliger med en samlet verdi på 3 169 millioner kroner.

– Markedet har utviklet seg i tråd med våre prognoser. Salget har vært jevnt og godt gjennom året, og som vanlig litt roligere i fjerde kvartal selv om desember var en god måned. Vi opplever god interesse for boligene vi har i salg nå og tror på fortsatt gode markedsforhold i 2019. I løpet av året som kommer skal vi i gang med flere nye prosjekter, blant annet to store plussbolig-prosjekter i Asker og Trondheim med mange forhåndsinteressenter, sier administrerende direktør Olav H. Selvaag.

Ved årsskiftet hadde Selvaag Bolig 1 449 boliger under bygging og 26 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

– Vi hadde rekordmange igangsettelser og overleveringer i kvartalet. Ettersom salg av boliger resultatføres først ved overlevering til kunde, vil det høye antallet overleverte boliger gi selskapet høye inntekter for fjerde kvartal 2018. Overleveringene var hovedsakelig i store prosjekter i Oslo, sier Selvaag.

I fjerde kvartal solgte Solon Eiendom 38 boliger med en samlet salgsverdi på 204 millioner kroner. Til sammenligning var salget 11 boliger med en samlet verdi på 113 millioner kroner i fjerde kvartal 2017. For hele 2018 har Solon Eiendom solgt 310 boliger med en samlet verdi på 2 015 millioner kroner, sammenlignet med 160 boliger med en samlet verdi på 1 390 millioner kroner året før.

Solon Eiendom fullførte null boliger og overleverte to i fjerde kvartal. Til sammenligning ble det fullført 49 og overlevert 49 boliger i fjerde kvartal året før. Ved utgangen av kvartalet hadde Solon Eiendom 468 boliger under bygging hvorav 82 prosent var solgt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Se alle pluss saker
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Kjemper om Cityprisen 2019
Aktuelt
Ukens tips: Leieobjekt og offentligrettslige krav
Juss