Utvikling

Vil utvide med 3.000 kvm på Ensjø

Mens Ensjø er i ferd med å endres fra bilby til boligby, ønsker eieren av denne eiendommen å bygge et nærmiljøsenter for morgendagens transport.

Dyrø & Moen Arkitekter mener at nærmiljøet her vil få et fremtidsrettet og unikt servicetilbud. (Foto: Google)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Dyrø & Moen Arkitekter har bedt om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ensjøveien 15. I bestillingen påpeker arkitektselskapet at bilbransjen er i sterk endring, og at «en transportrevolusjon er i anmarsj»

– Innen 2025 skal alle biler som selges være fossilfrie. EL-bilen vil i denne sammenheng være sentral i morgendagens transportbehov. Leietaker i Ensjøveien 15 ønsker å posisjonere seg for å tilpasse seg dette nye markedet, og ønsker derfor å utvikle eiendommen til et nærmiljøsenter for morgendagens transport. I denne sammenheng ønsker tiltakshaver utvidelse og påbygg på eiendommen tilpasset fremtidig drift, skriver Dyrø & Moen Arkitekter.

Tomten, som ikke er oppmålt, eies av Margrethe Anita Anthonsen/Pål Sigurd Anthonsen, og er bortfestet til Pål Gulbrandsen som tiltakshaver.

Les også: Kjøpte for 2,8 mill. – bygger 76 leiligheter

Ved søknaden i 1996 var bygningens areal på ca. 860 kvadratmeter. Nytt totalt bruttoareal skisseres til ca. 3.781 kvadratmeter. I tillegg kommer parkering på tak.

Siden eksisterende bygning ble ferdigstilt i 1999, er kraftledningen langs Ensjøveien fjernet, slik at byggeforbudslinjen under kraftledningen langs veien er bortfalt.

– Vår vurdering tar utgangspunkt i at det fortsatt bør være rom for en moderne bilforretning i tette bysentra nær et kommunikasjonsknutepunkt. Den sentrale plasseringen til Ensjøveien 15 A, bør tilsi at også denne eiendommen utnyttes langt mer enn dagens regulering tilsier, heter det i henvendelsen til PBE.

Arkitektselskapet mener at en utvidelse av virksomheten «vil være et positivt bidrag til nærmiljøet, som vil få et fremtidsrettet og unikt servicetilbud».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig
Kjemper om Cityprisen 2019
Aktuelt
Får kontroll over utleieboliger til 3 milliarder (+)
Bolig