Fotomontasjen viser et mulig påbygg. (Arkitektkontoret Gasa)

Vil utvide for medisinsk laboratorium

Eierne av Søren Bulls vei 25 i Oslo ønsker å øke arealet fordi leietakeren Fürst trenger mer plass.

Publisert

Arkitektkontoret Gasa AS har bestilt planforhåndskonferanse hos Plan-og bygningsetaten (PBE) for eiendommen Søren Bulls vei 25 på Furuset i Oslo.

– Oppdragsgiver beskriver at de trenger mer arealer, spesielt i forhold til produksjonslokaler, men også med tanke på behov for kontorlokaler. Økt produksjon/flere ansatte gjør at vi enten må bygge på eller flytte deler av eller hele virksomheten til et annet sted, skriver arkitektselskapet til PBE.

Det er Fürst Medisinsk Laboratorium som det henvises til i bestillingen av planforhåndskonferanse. Dette er et privat laboratorium innen fagområdene medisinsk biokjemi, klinisk farmakologi, mikrobiologi og patologi.

Laboratoriet er Norges største med rundt 400 ansatte, og hovedlaboratoriet ligger på Furuset i Oslo. I tillegg kommer tre prøvetakingsenheter i Oslo, to i Bergen og én i Sandefjord.

– Det er ønskelig å flytte kontorfunksjoner ut i et eventuelt tilbygg for å frigjøre plass for større produksjon, skriver Arkitektkontoret Gasa, og understreker at leietaker ønsker «å fortsette her på Furuset».

Grunnbokinformasjon fra Kartverket viser at tomten har et areal på ca. 5 dekar. Ifølge samme kilde er det Laboratoriebygg AS som eier Søren Bulls vei 25. Av årsberetningen til dette selskapet fremgår det at AS Med-Lab er leietaker av det eksisterende bruksarealet på 7.903 kvadratmeter.

Laboratoriebygg AS hadde i fjor driftsinntekter på 17,3 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS