Kanalsletta 3 er blant eiendommene som H.I.G. Capital har kjøpt, hvor NRP var sentral tilrettelegger.

NRP sentral i Stavanger-dealer

Det var NRP som tilrettela for H.I.G. Capitals milliardkjøp i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske fondet H.I.G. Capital tok et tungt bet på Stavanger og oljeøkonomien da de nylig kjøpte tre eiendommer med oljerelaterte leietakere. Først ble det ifølge Finansavisen betalt i underkant av 1,7 milliarder kroner for Aker Solutions-bygget. Deretter kjøpte H.I.G. Capital Kanalsletta 2 og Kanalsletta 3 for rundt 700 millioner kroner. Her var SPG Corporate var selgers megler.

Det var NRP Finans som var tilrettelegger for kjøpene til H.I.G. Capital. NRP har tidligere tilrettelagt H.I.G. Capitals kjøp av Raufoss Næringspark.

– Vi var tilrettelegger og bisto med å sette opp prosjektet, skaffe finansiering og forhandle avtaler, sier partner Erlend Torsen i NRP til Estate Nyheter.

NRP var sentrale i å bistå H.I.G. Capital med å finne de to Forus-eiendommene på Kanalsletta. H.I.G. Capital har ikke organisasjon i Norge, og prosessen har tatt mange måneder.

NRP har tilrettelagt flere større eiendomstransaksjoner som har endt opp med bare en investor. Tilretteleggeren var blant annet sentral da Edgar Haugens Ragde Eiendom overtok fire Norsk Gjenvinning-eiendommer tidligere i år.

Powered by Labrador CMS