Millionopptur i Solon Eiendom

Solon Eiendom-aksjen er opp 37 prosent på en måned. Oppgangen gjør at påtroppende sjef Stig Bech er «in the money» på 18,8 millioner kroner på opsjonsavtalen.

Publisert

For akkurat en måned siden kom Solon Eiendom med den overraskende nyheten om at BAHR-advokat og partner Stig Bech var ansatt som ny adm. direktør i den børsnoterte boligutvikleren. Bech har vært regnet som Norges beste eiendomsadvokat i en årrekke, og knapt noen så for seg at han skulle over «på den andre siden». Stig Bech blir tildelt 2 millioner opsjoner, med rett til å tegne 2 millioner aksjer til 30 kroner, når han starter i den nye jobben. Det kan vise seg å bli en lukrativ avtale.

Den seneste måneden har aksjekursen i Solon Eiendom nemlig satt fart oppover. Aksjen har steget med 37 prosent siden nyheten om at Bech blir ny sjef i selskapet til tirsdagens sluttkurs på 39,40 kroner. Oppgangen kommer samtidig som styremedlemmer som Tore Aksel Voldberg, Runar Vatne og Union-partnerne og suksessinvestorene Fredrik Halvorsen og Odd Johnny Winge har hamstret aksjer i selskapet.

Dermed kan Stig Bech glede seg over at hans opsjoner har en gevinst på hele 18,8 millioner kroner før han har begynt i selskapet. Men han kan uansett ikke cashe inn eventuelle gevinster med det første. Opsjonsavtalen har en innretning som innebærer at de er delt i tre transjer, slik at 600 000 opsjoner kommer til innløsning 2 år etter tiltredelsestidspunktet, 600 000 opsjoner kommer til innløsning 4 år etter tiltredelsestidspunktet og de resterende opsjonene kommer til innløsning 5 år etter tiltredelsestidspunktet.

Powered by Labrador CMS