Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

DIGERNES: Næringsparken i Skodje er 400 mål stor, og Wenaas Kapital har opsjon på 200 ml til.

Bygde milliardverdier i eiendom på et fjell

I 2008 startet Wenaas Kapital arbeidet med Digerneset i Skodje kommune i Møre og Romsdal, og spurte seg selv hva de kunne bygge der. Men først måtte de flytte et fjell.

Glen Widing

onsdag 5. desember 2018 4:00 (Oppdatert 4. desember 2018 22:33)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Hittil har vi sprengt ut to millioner kubikkmeter stein og masser – rundt 200.000 dumperlass. Brutto er Digerneset Næringspark nå 400 mål, men vi har opsjon på 200 mål til, sier administrerende direktør Jan Petter Larsen.

Knutepunkt

Næringsparken som er regulert til næring, handel og logistikk, ligger i krysset mellom E136 og E39 – nøyaktig 12 kilometer øst for Ålesund. Med fremtidens Møreaksen, fergefri E39 og Storfjordsambandet som kommer til å passere Digerneset, mener Larsen beliggenheten er optimal og fremtidsrettet.

– Dette er allerede et trafikalt knutepunkt og midtpunkt for flere målgrupper. Stor befolkningsvekst i årene som kommer bare forsterker dette. Ålesund er motoren i hele fylket, men det er ikke mulig å bygge ut mer hverken der eller i Spjelkavik. Da er Digerneset neste stopp, der alle veiene møtes. Posten/Bring som er etablert på området, når hele Møre og Romsdal innenfor kjøre- og hviletid, med uttak av Smøla fra dette punktet, påpeker han.

Like stort som Barcode

Larsen er langt fra alene om å ha tro på Digerneset. Rema 1000, Vinmonopolet, Maxbo, Posten-Bring og Tesla er bare noen av aktørene som er på plass allerede. I tillegg er det etablert et kollektivknutepunkt der, og det er bygd en døgnhvileplass med servicebygg for yrkessjåfører i samarbeid med Statens Vegvesen og Norges Lastebileierforbund. Flere aktører er dessuten på vei inn, en av dem er Brages Bilforretning (BMW, Mini, Toyota og Lexus) som i 2019 flytter fra Spjelkavik.

I 2016 fikk Wenaas Kapital med seg Møller Eiendom på laget som likeverdig partner.

– 48.000 kvadratmeter er allerede bygd ut, og vi har 25.000 under bygging av en total på 120.000. Når alt inkludert eventuell opsjonstomtområdet er bygd ut, kan det ende opp på 175.000 kvadratmeter totalt, påpeker markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom.

Han er imponert over hva Wenaas har fått til på Digerneset.

FJELL: Slik så Digerneset ut for ti år og to millioner kubikkmeter stein siden.

– For ti år siden var det ingenting der, nå er næringsparken i solid drift. Det har gått styggfort, og ferdig utbygd får vi like mange kvadratmeter som i Barcode, sier han.

– Næringsparken er arbeidsplassen til 550 personer allerede, og vi ligger foran skjema til målet som er 1000 arbeidsplasser. I tillegg har vi generert mye arbeid til lokale aktører gjennom selve byggingen av næringsparken, påpeker Larsen.

Har passert milliarden

Tallenes tale varsler suksess. Digerneset Næringspark har i dag 47 millioner kroner i leieinntekter.

– Rema-butikken lukter på 100 millioner kroner i omsetning, og Vinmonopolet sier de har sprengt alle sine prognoser allerede. Alle aktørene her overgår målene sine, og brutto omsetter de nå for 1,4 milliarder kroner, sier Larsen.

– Hva blir neste steg i næringsparken?

– Vi er blant annet i gang med et prosjekt på 13.200 kvadratmeter, som inneholder et spennende konsept med en aktivitetspark for hele familien, sier Jan Petter Larsen.

Han anslår de totale eiendomsverdiene på Digernes, inkludert eiendommer som er solgt til og bygd av andre aktører, til rundt 1,2 milliarder kroner.

Kommentar til “Bygde milliardverdier i eiendom på et fjell

  1. For oss som elsker natur kan ikke annet enn raseri bli reaksjonen på en slik historie. Hvilke miljøkonskvenser og konsekvenser slike utbygninger har, blir aldri nevnt eller vurdert. Da er det å håpe at næringsparken inneholder annet enn bilbasert detaljhandel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

NPRO kjøper på Hasle

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

Kjøper Stovner Politistasjon

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

– Ingen grunn til å skjære all handel over én kam

Aktuelt / fredag 14. desember 2018

Krevde arrest hos iHus-eier for tapt husleie

Juss / fredag 14. desember 2018

Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønn

Utvikling / fredag 14. desember 2018

OBOS vil bygge på hovedkontoret (+)

Utvikling, Pluss / fredag 14. desember 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Milliardtransaksjon i Oslo sentrumMilliardtransaksjon i Oslo sentrum 13. desember 2018
Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønnTilbyr 100.000 kroner i finnerlønn 14. desember 2018
Forfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssakerForfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssaker 11. desember 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Fikk nei til hotell på Nøstet

Nyheter / fredag 14. desember 2018

Haugland Gruppen AS fikk ikke tillatelse til å bygge om Nøstetorget 5 til hotell, og vil derfor fokusere på kontorutleie.

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Universitetets to leiegårder på Nygårdshøyden ble solgt samlet til en lokal aktør, som vil bygge om til leiligheter.

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Byggmester Markhus er tildelt totalentreprisen for å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Kontorlokalet til for menneskene

Utleier har ordet / torsdag 13. desember 2018

Egil Svoren mener fremtidens kontor er eiendommer med høy servicegrad og et variert spisetilbud. Nærmest som et hotell med en resepsjon hvor du kan få løst dagligdagse behov og tjenester.

Gode kundeopplevelser selger

Nyheter / torsdag 13. desember 2018

Midt i julehandelen finnes det knapt et mer relevant tema enn kjøpesenterutvikling. Synet på hvordan sentrene bør utformes er i endring, og oppfatningene er mange.

Hva er en god arbeidsplass?

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Arkitekturpsykolog, Oddvar Skjæveland deler sitt syn på den gode arbeidsplassen.