Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

BYGGESTRID: Planutvalget i Bærum trakk tilbake rammetillatelsen til dette Andenæs-prosjektet, men omgjorde senere vedtaket.

Får erstatning etter byggenekt

Bærum kommune dekker advokatutgiftene som Andenæs Eiendom har pådratt seg i en byggesak på Stabekk.

Thor Arne Brun

tirsdag 4. desember 2018 4:00 (Oppdatert 3. desember 2018 22:41)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I oktober slo planutvalget i Bærum full retrett, etter at de en måned tidligere trakk tilbake rammetillatelsen for et leilighetsprosjekt i regi av Andenæsgruppen på Stabekk i Bærum. Det var i juni i år at Andenæsgruppen fikk grønt lys i form av rammetillatelse for å starte ombygging av Gamle Drammensvei 48 på Stabekk. Kontorbygget skal gjenoppstå i form av 29 leiligheter.

LES OGSÅ: Fikk ja, deretter nei – har nå fått rammetillatelsen tilbake

Prosjektet har vært omstridt og Vestre Stabekk vel har i lang tid arbeidet for å begrense planene. Velforeningen klaget på rammetillatelsen som ble gitt i juni. I klagen ble det særlig vektlagt at prosjektet vil endre siktlinjen fra øvre Stabekk mot sjøen.

I sin behandling av klagen skrev rådmannen at klagen «ikke inneholder anførsler eller vesentlige nye opplysninger som bør føre til omgjøring av vedtaket». Rådmannen konkluderte med at rammetillatelsen var i samsvar med vedtatt reguleringsplan og at det ikke var grunn til omgjøring av bygningssjefens vedtak i juni i år.

LES OGSÅ: Full stopp for dette leilighetsprosjektet i Bærum

Planutvalget valgte å overkjøre rådmannen – men i oktober ble altså rammetillatelsen opprettholdt.

Prosjektet ble stanset i perioden hvor rammetillatelsen ble trukket tilbake. Det har heller ikke skjedd stort på byggetomten etter dette, og det har vært spekulasjoner hvorvidt Andenæsgruppen ville kreve erstatning for planutvalgets vingling.

Nå er det klart at Andenæsgruppen får erstattet kostnader forbundet med advokat i forbindelse med at rammetillatelsen ble trukket tilbake. I et brev datert 31. oktober krever Kluge-advokat Tarjei Pedersen at Bærum kommune dekker advokatbistand som Andenæsgruppen har pådratt seg.

Pedersen viser til at det ville bli stans i byggearbeidene som følge av at rammetillatelsen ble opphevet og trukket tilbake, og at «Tiltakshaver så derfor ikke noen annen mulighet enn å søke juridisk bistand for å få vurdert kommunens saksbehandling og hjemmelsbruk».

Kostnadene er i brevet dokumentert med fakturaer adressert til Andenæs Eiendom, og beløper seg samlet til kr. 35.005,13.

– Nødvendige og vesentlige

Avdelingsleder Sigurd Fahlstrøm i planavdelingen i Bærum skriver i sitt tilsvar av 13. november at vilkårene for dekning av sakskostnader er oppfylt i sin helhet, og at det derfor gis dekning.

– Etter kommunens vurdering har de kostnadene som kreves både vært vesentlige og nødvendige for å få endret vedtaket. Planutvalgets omgjøring er i tråd med klagers ønsker, og bygger i stor grad på de anførsler som fremgår av klagen. Videre anser kommunen også de utgifter klager har hatt i forbindelse med møter med kommunen for å være nødvendige og vesentlige.

Det er ikke kjent om Andenæsgruppen vil kreve erstatning for andre utgifter eller tap som selskapet har pådratt seg i forbindelse med at prosjektet ble stanset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

NPRO kjøper på Hasle

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

Kjøper Stovner Politistasjon

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

– Ingen grunn til å skjære all handel over én kam

Aktuelt / fredag 14. desember 2018

Krevde arrest hos iHus-eier for tapt husleie

Juss / fredag 14. desember 2018

Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønn

Utvikling / fredag 14. desember 2018

OBOS vil bygge på hovedkontoret (+)

Utvikling, Pluss / fredag 14. desember 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Milliardtransaksjon i Oslo sentrumMilliardtransaksjon i Oslo sentrum 13. desember 2018
Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønnTilbyr 100.000 kroner i finnerlønn 14. desember 2018
Forfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssakerForfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssaker 11. desember 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Fikk nei til hotell på Nøstet

Nyheter / fredag 14. desember 2018

Haugland Gruppen AS fikk ikke tillatelse til å bygge om Nøstetorget 5 til hotell, og vil derfor fokusere på kontorutleie.

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Universitetets to leiegårder på Nygårdshøyden ble solgt samlet til en lokal aktør, som vil bygge om til leiligheter.

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Byggmester Markhus er tildelt totalentreprisen for å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Kontorlokalet til for menneskene

Utleier har ordet / torsdag 13. desember 2018

Egil Svoren mener fremtidens kontor er eiendommer med høy servicegrad og et variert spisetilbud. Nærmest som et hotell med en resepsjon hvor du kan få løst dagligdagse behov og tjenester.

Gode kundeopplevelser selger

Nyheter / torsdag 13. desember 2018

Midt i julehandelen finnes det knapt et mer relevant tema enn kjøpesenterutvikling. Synet på hvordan sentrene bør utformes er i endring, og oppfatningene er mange.

Hva er en god arbeidsplass?

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Arkitekturpsykolog, Oddvar Skjæveland deler sitt syn på den gode arbeidsplassen.