Prosjektet omfatter også tre næringslokaler for utadrettet virksomhet i første etasje. (Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter)

Vil bygge 78 boliger på gammel bensinstasjon

Leif Botolf Hesle-selskapet Fortuna Estate AS har planene klare for den 2,2 dekar store tomten i krysset Ullevålsveien/Kirkeveien i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I 2013 ble Esso-stasjonen på den nevnte tomten solgt for 45 millioner kroner. Kjøperen var Torshov Eiendom, eid av investoren Leif Botolf Hesle gjennom selskapet Fortuna Estate AS.

Boligprosjektet som kort tid etter ble presentert for Plan- og bygningsetaten (PBE), fikk ikke tommelen opp av sistnevnte. Nå foreligger det imidlertid en ny rammesøknad for eiendommen. Der skisseres det et prosjekt med 78 leiligheter samt 3 næringslokaler for utadrettet virksomhet i første etasje. Blokken er på syv etasjer. I tillegg kommer to parkeringskjellere og bakgård.

Les også: Dette er en bensinstasjon i dag

– Prosjektert nybygg er utformet som et frittliggende bygg med bearbeidede fasader på alle sider, inklusive tak. Bygget runder hjørnet mot krysset Kirkeveien/Ullevålsveien og fungerer som fondmotiv mot Blindernveien, skriver Hille Melbye Arkitekter i den estetiske redegjørelsen.

Innganger til boliger skal ligge noe tilbaketrukket i forhold til øvrig fasade. Ved inngang til trappeoppgang A fra Ullevålsveien er bygningen åpen i første etasje mot bakgård. Der gis frisikt inn til det grønne fellesarealet og en lang siktlinje fra Fagerborggata.

Bygget er tenkt utført i tegl i 1. etasje hvor de fysiske påkjenninger langs terreng er størst og det er behov for et robust materiale. Fra og med 2. etasje består fasaden av pusskledning som vil gi et muralt preg.

– Utformingen og fargevalget har sine forbilder i murarkitekturen langs Kirkeveien, retning Majorstua .Spesielt skal nevnes Vinkelgården i Majorstuakrysset samt bygget i Kirkeveien 50 og Frognerveien 58 i fonden på Frogner Plass, skriver arkitektselskapet.

Powered by Labrador CMS