Nye Lilleby i Trondheim. Illustrasjon: HUS Arkitekter

Her skal det bygges 700 boliger

HUS Arkitekter har begynt å legge planer for fortsettelsen av nye Lilleby.

Publisert Sist oppdatert

I Lilleby i Trondheim har flere hundre flyttet inn, og nå planlegger HUS Arkitekter fortsettelsen av den nye bydelen. Her skal det bygges rundt 700 nye boliger, deriblant to høyhus på 16 og 12 etasjer. Det blir særlig fokus på de gode, uformelle møteplassene.

– For å skape liv mellom husene, må vi legge til rette for møter mellom folk. Steder hvor man kan treffe på naboen og slå av en prat. Det er det som gjør Lilleby til et hyggelig nabolag. Det trenger ikke å være så stort. Et innbydende inngangsparti vendt mot fellesområdet kan være et slik møtested, eller kanskje der du parkerer sykkelen, sier Maria Lund, arkitekt i HUS Arkitekter.

For sivilarkitekt og partner i HUS Arkitekter, Tom Forsberg, er det viktig å skape plasser og tilbud som gjør Lilleby til et sted du har lyst til å være. Kvalitetene ved Lilleby er ikke bare det som ligger rundt, som Solsiden og Korsvika, mener han. Lilleby skal ha tilbudene som skaper kvaliteter i seg selv – lekeplasser, benker, parker, kunst, severdigheter. Det er det som er grønt byliv.

– Vi jobber mye med hva som skal til for at folk skal oppsøke disse plassene på Lilleby. De må ha et snev av fellesskap i seg. Uteområdene skal kunne tilby noe for alle aldre og interesser, sier han.

En viktig del av de nye uteområdene blir de nye parkene. Ved Dakota, de gamle trehusene i midten av Lilleby, kommer Dakotaparken. Dette blir et grønt fristed, mens torget i enden av området blir en mer urban plass. Og inne i blant husene kommer det flere små, grønne lunger.

Powered by Labrador CMS