Det blir ingen boliger i Skippergata 22-26. Fotp: Google Street View.

Trekker boligprosjekt i Kvadraturen

Aspelin Ramm-eide Infill AS vil avslutte plansaken for Skippergata 22-26.

Publisert Sist oppdatert

Dermed blir det ikke noe av boligprosjektet som Aspelin Ramm og Infill har jobbet for å få realisert i Kvadraturen. I fjor sommer skrev Estate Nyheter om at Aspelin Ramm ville gi opp planene for nye boliger i Skippergata 22-26. Men etter henvendelse fra Plan- og bygningsetaten om å jobbe videre med prosjektet, fortsatte Aspelin Ramm. Men nå er det klart at det ikke blir noen boligutvikling i Skippergata 22-26. Aspelin Ramm-direktør for Plan og samfunn, Sverre Landmark, skriver i et brev til Plan- og bygningsetaten at reguleringssaken fra 2015 nå trekkes.

«Dette skjer i erkjennelsen av at prosjektet fortsatt har for mange avhengigheter, og at det er vanskelig å se for seg at prosjektet lar seg realisere med 31 boliger innen rimelige rammer mht tid og gjennomføring. Vi understreker at vi anerkjenner innsatsen som er gjort fra etatens side for å få til en helhetlig løsning, med utstrakte initiativ for å involvere naboer og andre myndigheter, som er initiativ vi også har stilt oss bak», skriver Landmark.

– Vi har holdt på med denne saken veldig lenge, og på et tidspunkt må vi sette en strek. Nå vil vi i stedet lage et veldig kult kontorprosjekt i Skippergata, med utadrettede funksjoner på gateplan, sier adm. direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm til Estate Nyheter.

Skippergata 22-26 har i dag et areal på 4590 kvadratmeter. Det opprinnelige boligforslaget ville økt arealet til 6150 kvadratmeter, men planene for et kontorbygg vil gi en nedgang i arealet til 4336 kvadratmeter.

– Om kontorprosjektet er å si at det bygger på en sterk ide om å bevare hjørnegården og vise den historiske interessante lagerdelen i bakkant på en kreativ måte. Inspirasjonen er blant annet fra Sentralen, og arkitektteamet er det samme; Atelier Oslo og KIMA, sier Landmark.

Powered by Labrador CMS