Handelsparken Sortland er solgt, men tidligere eiere er med på eiersiden i det nye prosjektselskapet som kjøpte bygget.

Syndikat kjøpte kjøpesenter

Et Clarksons Platou Real Estate-syndikat har kjøpt Sortland Handelspark.

Publisert Sist oppdatert

Kjøpesenteret har et samlet areal på 12 000 kvadratmeter og har vært gjennom en større oppgradering det seneste året. Sortland Handelspark hadde nylig nyåpning etter oppgraderingen.

– Foreløpig har vi kjøpt Handelsparken, som har moderat risiko, sier Pål Sandal i Clarksons Platou Real Estate AS til Bladet Vesterålen.

Han legger til at Clarksons Platou Real Estate også vurderer å delta med investering i et hotellprosjekt, men at dette blir en egen vurdering uavhengig av handelsparken.

Selger av handelsparken er Johnsen & Co, som også blir med videre med en eierandel på 20 prosent i prosjektet.

– Vi er delvis eier i senteret i dag, og er også inne i styret i Sortland Eiendomsinvest As. Det var viktig for oss å være med videre. Det er vi som vil stå for planlegging og videre utvikling, blant annet av hotellet «Den blå diamant», sier Jan-Eirik Johnsen til Bladet Vesterålen.

Sortland Handelspark hadde 7,7 millioner kroner i leieinntekter i 2017, et tall som trolig går opp etter at senteret nå er pusset opp. Det er Pareto Alternative Investment som gjennom Pareto Eiendomskreditt har stått for gjeldsfinansieringen av Sortland Handelspark.

Powered by Labrador CMS