LEVERER GODE TALL: Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Solid resultat tross redusert boligsalg

Resultat før skatt for OBOS-konsernet endte på 2 162 millioner kroner per tredje kvartal, en økning på 450 millioner kroner fra i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Flere ferdigstilte boliger og god utvikling i verdien av konsernets investeringseiendom er de største bidragsyterne til resultatveksten, opplyser OBOS i kvartalsrapporten.

Godt nyboligsalg i Norge i tredje kvartalI tredje kvartal solgte OBOS netto 662 boliger mot 550 i tilsvarende periode i fjor. Utviklingen har vært spesielt positiv i Norge, med 411 nyboligsalg mot 252 i fjor. I Sverige er det solgt 251 boliger i tredje kvartal mot 298 boliger i fjor.

OBOS-konsernet har etter årets ni første måneder solgt 2 432 boliger til en samlet verdi av 9 558 millioner kroner. Korrigert for samarbeidsprosjekter var boligsalget 2 198 boliger til en verdi av 8 231 mill. kroner. Salget er 12 prosent lavere i antall og 2 prosent lavere i verdi enn i tilsvarende periode i 2017. Salgsgraden totalt målt i verdi er 72 prosent.

LES OGSÅ: – Rentehoppet får liten betydning

OBOS-konsernet hadde ved utgangen av september igangsatt 1 925 boliger mot 2 822 på tilsvarende tid i fjor. Reduksjonen er knyttet til byggevirksomheten i Norge og følger trenden i det norske nyboligmarkedet, spesielt i Oslo-regionen. Konsernet har til sammen 5 456 boliger i produksjon, hvorav 4 817 boliger bygges av OBOS alene.

– Det norske boligmarkedet har stabilisert seg prismessig med jevnt godt salg, både for ny- og bruktboliger, men med en mindre negativ priskorreksjon på bruktboligmarkedet i tredje kvartal. Dette skyldes, etter vår vurdering, både en solid boligbygging i tråd med bransjemessige og politiske prioriteringer, men også forventninger om et høyere rentenivå, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Tilpasninger i Sverige

Boligmarkedet i Sverige har vært mer krevende enn forventet i år, også i OBOS sine markedssegmenter.

– Vi forventer at det tar noe tid før det svenske markedet stabiliseres, spesielt i Stockholm. Dette gjelder også andre kommuner med høy byggeaktivitet. Samtidig ser vi at det å ha riktig produkt, til riktig pris og på rett beliggenhet utløser salg, også under mer krevende markedsforhold. Langsiktig har vi stor tro på at det vil være god etterspørsel etter nye boliger i det svenske markedet.

Construction City vokser framArbeidet med å etablere næringsklyngen og eiendomsprosjektet Construction City på Ulven i Oslo fortsetter. BetonmastHæhre har nå gått inn som eier sammen med AF Gruppen og OBOS. Norconsult, BI, Oslo kommune og NTNU har bekreftet et ønske om å være til stede i klyngen. Ambisjonen er å skape et samlingspunkt og en drivkraft for innovasjon og konkurransekraft for norsk bygg-, anleggs- og eiendomsnæring. Multiconsult, DnB, Norsk Gjenvinning, GK, Sintef og StartupLab er fra før av inne som klyngepartnere.

Construction City vil ha plass til mer enn 5 000 arbeids- og studieplasser og vil være et av Norges største byggeprosjekter med sine 100 000 kvadratmeter.

Prosjektet forventes ferdigstilt i 2024.

Powered by Labrador CMS