Aktuelt

Eiendomsgigant vil inn i det norske boligmarkedet

Med flere milliarder euro i ryggen, ønsker Private Equity-giganten NREP å delta i det norske boligutviklingsmarkedet. – Vi kan ta posisjoner i store område utviklinger som Filipstad og NRK-tomten, men vi er like interessert i mindre prosjekter sier Jens Petter Hagen.

Jens Petter Hagen leder den norske virksomheten til NREP. Han har store penger i ryggen når han jakter på eiendommer.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Estate Nyheter har tidligere skrevet om den nordiske Private Equity-aktøren NREP, som fokuserer på næringseiendom og boligutvikling. NREP har kjøpt flere logistikkeiendommer i Norge, blant annet en 133 mål stor tomt på Vestby som skal huse Prime Cargo i et nybygg på 44 000 kvadratmeter og som ble overlevert til leietaker denne måneden. I fjor høst kjøpte NREP også et nybyggprosjekt på Råde på forwardkontrakt som er ferdigstilt nå og nettopp tatt over, og selskapet eier også eiendommer på Langhus og på Berger.

NREPs norske virksomhet har doblet antall ansatte til seks det seneste halve året og vil nå også satse på boligbygging.

– I Norge forbinder mange oss med logistikk. Men boligutvikling er faktisk det største segmentet til NREP. Blandt annet leverte vi over 15 prosent av alle nye leiligheter i København i fjor, enten i egen regi eller via samarbeid med lokale utviklere, sier leder av den norske satsingen til NREP, Jens Petter Hagen til Estate Nyheter.

Det var NREP som var selger da Ivar Tollefsens selskap Heimstaden kjøpte en portefølje i Danmark med åtte eiendommer som inneholder til sammen 377 leiligheter, parkeringsplasser og fem kommersielle eiendommer for 1,128 milliarder danske kroner. Hagen mener NREP har mye å tilføre det norske boligutviklingsmarkedet.

– Vi vil gjerne være med på større og mer kompliserte prosjekter, både Filipstad og NRK-tomten er spennende tomter for oss. Vi er ydmyke nok til å forstå at dette ikke er prosjekter vi skal utvikle alene men vi kan være en strategisk og konstruktiv kapitalpartner som kan løfte store byutviklingsprosjekter i samarbeid med de dyktige lokale utviklerene, sier Hagen.

Han forteller at NREP nå er på jakt etter en erfaren boligutviklingsressurs som kan styrke selskapets kompetanse i Norge.

– Vi har budt på over ti boliginvesteringsmuligheter i Norge i år, ofte sammen med en lokal partner. Men vi har ennå ikke vunnet frem. I Danmark har vi ansatt den tidligere borgermesteren i København, Jens Kramer Mikkelsen, som etter at han var borgermester var sjef i By & Havn som er København kommunes eiendoms selskap som hatt regien i utviklingen av blandt annet Ørestad og Nordhavn. Han er en relevant ressurs som vi vil bruke i våre byutviklingsprosjekter, også utenfor Danmark, sier Hagen.

NREP hentet nylig over 900 millioner euro til et nytt fond som skal foreta eiendomsinvesteringer i Norden. Kapitalen kan belånes, slik at totale investeringer kommer opp i over 2,5 milliarder euro. Foreløpig har NREP ikke handlet like mye i Norge som Jens Petter Hagen hadde ambisjoner om.

– Vi har eiendom i Norge for ca 1 milliard kroner. Det er naturligvis ikke noe å skamme seg over men fra et NREP perspektiv er det en relativt liten andel av vårt investeringsvolum de siste tre årene. Vi har bevisst valgt å være disiplinerte i vår tilnærming til det norske markedet. Vi deltar i budrunder hver måned, men i flere tilfeller ser vi at vi får høyere avkastning i de andre nordiske markedene. Det er ikke til å komme unna at Norge, for tiden, er relativt dyrt i en nordisk sammenheng, sier Hagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
Reitan tok halve Bane NOR-bygget
Nyheter
Se alle pluss saker
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig
Due diligence-funn: Hva var «gjengangerne» i 2018?
Juss