Ulvenparken er det første utbyggingsprosjektet til OBOS på Ulven. Ill.: LPO Arkitekter.

Bygger for 30 000 per m2 på Ulven

Team Veidekke skal bygge de 342 første leilighetene med parkering på Ulven i Oslo for rundt 30 000 kroner meteren.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten med OBOS på nærmere 620 millioner kroner innebærer også bygging av en stor barnehage og næringsarealer. Prosjektet har fått navnet Ulvenparken, og det legges opp til gode park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, samt grønne gatetun på begge sider.

– Ulvenparken er et svært spennende prosjekt der vi som entreprenør har satt sammen et arkitekt- og rådgiverteam med den høyeste boligkompetansen i bransjen. I felleskap har vi kommet frem til det vi mener er fremtidens måte å samarbeide og bygge på, sier direktør for Veidekke Bygg Oslo, Anders W. Haugen i en børsmelding.

Da OBOS utlyste en innovasjonskonkurranse hos entreprenører, arkitekter og rådgivere, var målet at byggekostnadene skulle kuttes med 15 til 20 prosent. Ifølge Dagens Næringsliv har selve byggekostnadene for leiligheter og garasjer i det første Ulven-prosjektet endt på rundt 30 000 kroner per kvadratmeter.

– Ulvenparken blir et borettslag med veldig gode leiligheter, gode bokvaliteter og flotte utearealer. Og det er imponerende at vi sammen med Team Veidekke DA får til å bygge Ulvenparken til en såpass mye lavere byggekostnad enn de fleste andre bolig­prosjektene vi har, sier Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg AS.

Byggestart er planlagt i desember 2018, og de første beboerne flytter inn i nye leiligheter høsten 2021.

– Vår måte å organisere oss på, med etablering av et eget selskap, Team Veidekke DA, gjør at vi i fellesskap jobber veldig tett sammen om å finne de gode, kostnadseffektive og rasjonelle løsningene. Vi har allerede jobbet samlokalisert i over et halvt år, og skal fortsette med det når vi fysisk kommer i gang på Ulven. Team Veidekke DA går inn som totalentreprenør for felt B2, Ulvenparken, og kombinert med samlokaliseringen får deltagerne veldig stor eierskapsfølelse til prosjektet. Vi gleder oss til å komme i gang med byggingen og bevise at det er mulig å bygge vesentlig billigere enn dagens snitt, avslutter Haugen.

OBOS har omfattende utbyggingsplaner på Ulven. Området vil etter hvert bli transformert til en ny bydel i Oslo med over 2000 leiligheter. Team Veidekke DA består av Veidekke Entreprenør, LPO Arkitekter, Landskaperiet, Oras, YSA Design, Stema Rådgivning, Dr.techn. Olav Olsen, Rambøll, Brekke & Strand Akustikk, Erichsen & Horgen og NGI.

Powered by Labrador CMS