Norwegian Property jobber med å finne leietakere til 4700 kvadratmeter på Aker Brygge som nå fristilles.

Frigjør 4700 meter på Brygga

I fjerde kvartal frigjøres 4700 kvadratmeter kontorareal på Aker Brygge. Det kan gi Norwegian Property et løft i leieinntektene.

Publisert Sist oppdatert

Norwegian Property (NPRO) la torsdag morgen frem tall som viste en økning i leieinntektene fra 197,7 i i tredje kvartal i fjor til 202,2 millioner i år. Selskapet skrev opp eiendomsverdiene med 66,7 millioner kroner, og resultatet før skatt endte dermed på 195,4 millioner kroner.

I 2016 ble det kjent at Norwegian Property gjorde en byttehandel med Fornebuporten (FP Eiendom nå) hvor Det norske oljeselskap flyttet fra Aker Brygge til Fornebu og hvor FP Eiendom tok over den gjenværende leiekontrakten på Aker Brygg i Støperigata 2 (Fondbygget). I løpet av fjerde kvartal går avtalen med FP Eiendom ut, og Norwegian Property frigjør dermed lokalene.

Med den sterke leieprisveksten i CBD-området, er det grunn til å tro at NPRO vil oppnå høyere leieinntekter når det tegnes nye kontrakter. Adm. direktør Bent Oustad i NPRO sier til Estate Nyheter at selskapet jobber for å få til en økning i leieinntektene i lokalene som fristilles.

– Vi er i full gang med utleiearbeidet og har en god følelse. Ambisjonen er å få løftet leieinntektene, sier Oustad.

Han legger til at de har flere prosesser på gang. En typisk etasje er tilrettelagt for mellom 1 og 3-4 leietakere.

– Jeg tror vi får flere svar mot slutten av 2018 om hva som skjer på utleiefronten, sier Oustad.

I tredje kvartal tegnet Norwegian Property en 5,5 års leiekontrakt med Broadnet for 8200 kvadratmeter i Snarøyveien på Fornebu. Selskapet har også signert flere kontrakter for Business Village på Aker Brygge. Totalt ble det i løpet av kvartalet signert nye kontrakter med en årlig husleie på 20,5 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS