TEAM: Unloc-teamet består av August Flatby, Kris Riise og Aksel Dybdal. Foto: Nadia Frantsen

Satser på digitale nøkler

Med erfaring fra Telenor og kapital fra Urbanium og Arkwright X, skal Unloc AS bygge opp og ta markedet for digitale nøkler.

Publisert

Utgangspunktet for ideen til de digitale nøklene, var ifølge CEO og gründer Kris Riise i Unloc at folk irriterer seg over at de må sitte i flere timer og vente på matleveranser. Telenor gjennomførte derfor et pilotprosjekt sammen med Kolonial for to år siden.

– Prosjektet med Kolonial innebar at deres sjåfører fikk tilgang på midlertidige nøkler, hvor de kunne låse seg inn og levere matvarer — selv når ingen var hjemme, sier Riise.

Etter hvert trakk Telenor seg ut av prosjektet, og Kris Riise og medgründer August Flateby Flatby fikk ta over teknologien, som ble med over i det nystartede selskapet Unloc. Siden har Urbanium, Arkwright X og Simula Innovation gått inn med 3 millioner i egenkapital til selskapet.

– Nå gjør vi to prosjekter hos Urbanium, og vi har allerede løsninger i Oslo, Halden og Lillehammer, sier Unloc-gründeren.

LES OGSÅ: Kunstig intelligens endrer eiendomsbransjen

Urbanium bruker de digitale låsene nøklene til Unloc i boligprosjektene Ullern Hage og Kvartalet i Ask i Gjerdrum. Digitale smartlåser kan åpnes ved hjelp av mobiltelefonen, og en app gjør at man også enkelt kan dele nøklene for en tidsbegrenset periode.

På Lillehammer er det Schibsteds logistikkoperasjon som bruker Unloc, mens hjemmesykepleierne bruker Unloc i Halden.

– Da kan de rykke ut på kort varsel uten å måtte få tak i fysiske nøkler, sier Riise.

Selskapet jobber også med å få inngang hos låsprodusentene.

– I starten ville de gjøre det selv, men nå ser de at det er bedre med et marked som ikke er fragmentert. Vi har en åpen plattform og får med oss de fleste låsprodusentene, sier Riise.

 

 

Powered by Labrador CMS