Toppidrettssenteret i Granåsen er solgt, Foto: Olympiatoppen.

Oslo-investor kjøpte Granåsen Toppidrettssenter

Investorene i Oslo ser stadig oftere mot andre regioner når de kjøper eiendommer. Norion Næringsmegling solgte nylig eiendommer i både Trondheim og Ålesund til Oslo-kjøpere.

Publisert

– Vi opplever at interessen fra de nasjonale investormiljøene har vært økende den siste tiden. Vi solgte nylig to eiendommer, én i Trondheim og én i Ålesund, og begge ble kjøpt av aktører i Oslo, sier næringsmegler og partner i Norion, Einar Skomsvoll.

Han mener de ferske eiendomstransaksjonene bekrefter stor investeringsinteresse i Midt-Norge utenfra regionen. I Trondheim ble Toppidrettssenteret i Granåsen solgt til Union Core Real Estate Fund. Eiendommen har adressen Smistadgrenda 11 og er på ca. 4800 kvadratmeter.

Einar Skomsvoll, Norion Næringsmegling.

– Dette var en eiendom hvor vi opplevde stor interesse, både fra lokale og nasjonale investormiljøer. Det var en nasjonal kjøper som trakk det lengste strået og var villig til å strekke seg lengst, sier Skomsvoll.

Selger var Aha Eiendom og Sparebank1 SMN. Eierselskapet Granåsen Utvikling hadde i 2017 leieinntekter på 6,7 millioner kroner.

– Dette var en styrt prosess, hvor vi gikk ganske smalt ut og tok kontakt med de aktørene som vi vurderte som riktige for objektet. Etter relativt kort tid fant vi kjøper, sier Norion-megleren.

I Ålesund solgte Norion et bilanlegg i Berivika. Selger var Ålesund Bil Invest.

– Den lokale interessen var god, men også i dette tilfellet var kjøperne fra Oslo villig til å betale noe mer enn lokale kjøpere, sier næringsmegler Stein Tollin i Norion.

Han mener årsaken kan være at kjøperne i Oslo er vant til skarpere yielder, og at de derfor kan strekkes seg lenger enn lokale kjøpere.

Prime yield i Trondheim er nå på 4,75, kanskje helt ned i 4,5 for de aller beste objektene. Det er over prime yield i Oslo, som er under 4 prosent.

– Dette yieldpåslaget er noe av årsaken til at interessen for de beste regionale eiendommene er stor, sier Tollin.

Powered by Labrador CMS