STANSET: Andenæsgruppen fikk rammetillatelse og startet arbeidet med ombygging av den tidligere kontorbygningen i dette krysset i Stabekk sentrum. Nå har planutvalget omgjort vedtaket.

Full stopp for dette leilighetsprosjektet i Bærum

Byggingen er i gang og flere leiligheter er solgt. Nå er rammetillatelsen trukket tilbake.

Publisert Sist oppdatert

I juni i år fikk Andenæsgruppen grønt lys i form av rammetillatelse for å starte ombygging av Gamle Drammensvei 48 på Stabekk. Kontorbygget skal gjenoppstå i form av 29 leiligheter.

Forhåndssalget av leilighetene ble startet før sommeren, og leilighetene i toppetasjene ble solgt ganske raskt. Prisene for leilighetene ligger på rundt 100.000 kroner kvadratmeteren og oppover. De to toppleilighetene ble solgt for til sammen 41 millioner kroner.

Stoppet av velforeningenProsjektet har vært omstridt og Vestre Stabekk vel har i lang tid arbeidet for å begrense planene. Velforeningen klaget på rammetillatelsen som ble gitt i juni. I klagen ble det særlig vektlagt at prosjektet vil endre siktlinjen fra øvre Stabekk mot sjøen.

I sin behandling av klagen skriver rådmannen at klagen «ikke inneholder anførsler eller vesentlige nye opplysninger som bør føre til omgjøring av vedtaket». Rådmannen konkluderer med at rammetillatelsen er i samsvar med vedtatt reguleringsplan og at det ikke er grunn til omgjøring av bygningssjefens vedtak i juni i år.

Planutvalget viste seg imidlertid å være av en annen oppfatning:

– Planutvalget slutter seg ikke til rådmannens begrunnelse og opphever bygningssjefens vedtak av 20.06.2018. Av kommunestyrets vedtak av 27.04.2016 fremgår det at «Sidebygningen utformes slik at dagens siktlinje beholdes». Sidebygningen går rundt bygningen, og rammetillatelsen som bla. innebærer en forlengelse av hovedblokka slik at siktlinjen innskrenkes, er derfor i strid med kommunestyrets vedtak.

Politikerne i planutvalget er heller ikke fornøyd med fargevalget på det planlagte bygget.

– Planutvalget kan heller ikke se at planlagt materialbruk «Hvit slemmet tegl og mørkere sokkel» er i samsvar med reguleringsbestemmelsene §3.3 som angir at materialbruk og farger skal avstemmes med dus fargeskala.

Fra å være en byggeplass med et stort antall mennesker i arbeid, er det nå stille rundt eiendommen. En klage må gå til Fylkesmannen, hvor saksbehandlingstiden kan være flere måneder.

– Vi har fått både ramme- og igangsettingstillatelse for nybygget i Gamle Drammensvei 48. Det er dette vi har forholdt oss til og påbegynt arbeidene i tillit til, skriver Kristoffer Andenæs i en e-post til Budstikka (krever innlogging).

Han legger til at man nå vil gå i dialog med kommunens ledelse «for å se nærmere hvordan denne sakens praktiske, juridiske og økonomiske sider best løses i det videre».

Powered by Labrador CMS