TAPTE: Christian Ringnes.

Ringnes vil ha omkamp i leiekrangel

Christian Ringnes tapte leietvist mot advokatfellesskap.

Publisert Sist oppdatert

Det var i august det ble kjent at eiendomsinvestoren Christian Ringnes skulle møte advokat og tidligere justisminister Berit Reiss-Andersen og fire andre advokater i retten. Bakgrunnen var at Ringnes mener de har løpt fra en betydelig leiekontrakt.

Gjennom det felleseide selskapet R-A Kontordrift AS hadde advokatene inngått en avtale om leie av kontorer i Øvre Slottsgate 11 med Eiendomsspar. Avtalen løp fra 2015 til 2022, og var uoppsigelig i leieperioden.

– Vi investerte fire millioner kroner i oppgraderinger da den nye leieavtalen ble inngått. Så går det kort tid og de forteller oss at advokatfellesskapet skal oppløses og at vi i fortsettelsen må forholde oss til et aksjeselskap som er tappet for penger, uttalte Ringnes til Dagens Næringsliv i slutten av august.

Ringnes krevde totalt tre millioner kroner av advokatfellesskapet, men har nå tapt på alle punkter etter rettsbehandling i Asker og Bærum tingrett, skriver Dagens Næringsliv i dag.

De Christian Ringnes-kontrollerte selskapene må også betale drøyt 1,1 millioner kroner i saksomkostninger til motparten.

Tingrettsdommen Nils Ole Bay skriver i sin domsslutning at det etter rettens syn ikke er noen tvil om at advokatene ikke mente seg personlig forpliktet for husleieforpliktelsene overfor utleier da de inngikk husleieavtalen 23. juni 2015.

Han legger til at utleier selv må bære risikoen for manglende juridisk kvalitetssikring av avtalen forut for avtaleinngåelsen.

LES OGSÅ: Slo selskapet konkurs, men slapp ikke unna regningen (+)

Vil anke

Det blir imidlertid omkamp om kravet, da Ringnes allerede nå har gjort det klart at han vil anke saken.

– Ja, vi kommer til å anke. Vi mener det motparten har gjort er så klanderverdig at vi vil ha saken prøvet i en høyere rettsinstans, opplyser Ringnes til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS