Nyheter

Ser mer aksept for risiko i eiendom

Cushman & Wakefield Realkapital forventer økt risikoappetitt hos investorene innenfor eiendom.

Analysesjef Håvard Bjorå i Cushman & Wakefield Realkapital er ute med en oppdatering.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Cushman and Wakefield Realkapital fortsetter å se ekstraordinære nivåer på kapitalen som skal investeres i eiendom. Ifølge Cushwake Investor Confidence Index (CICI) for tredje kvartal forventer to av tre investorer å være netto kjøpere av næringseiendom. Deres kjøpsinteresse er delvis drevet frem av forventninger om ytterligere økning i etterspørsel etter lokaler og en tilhørende stigning i eiendomsverdier.

Ifølge en markedsoppdatering fra Cushman & Wakefield Realkapital viser markedskonsensus at yielden har flatet ut og vil være uendret i tiden fremover på kort sikt. «På den annen side har CICI notert et dramatisk skifte innenfor retail, hvor nesten halvparten av alle investorene forventer en økning i yielden på retaileiendommer de kommende seks månedene», skriver Cushman & Wakefield Realkapital i rapporten.

Når det gjelder logistikkmarkedet, melder Cushman & Wakefield Realkapital om et mer positivt sentiment til yielden. «Etter hvert som frykt for e-handel når tradisjonell handel, representerer industri- og logistikkeiendommer et troverdig diversifiseringsalternativ for investorene», skriver Cushman & Wakefield Realkapital.

Cushman & Wakefield Realkapital skriver i oppdateringen at gitt den betydelige investeringsappetitten for eiendom, og et lavt tilbud av gode investeringseiendommer, vil man se en videre økt aksept for risiko og flere investeringscases som jakter på alternative eindomstyper.

Cushman & Wakefield Realkapital konkluderer med at renter og yield nå har bunnet ut og verdiøkningene forventes å komme fra et sterkt leiemarked i bedring, som forventes å fortsette gjennom 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  1. De virkelig dumme pengene er på vei inn i markedet med andre ord.

    Når yielden har bunnet ut pleier den å begynne og stige, akkurat som rentene gjør akkurat nå…

    3,75% prime yield og 10 års SWAP på 2,3% begynner å bli dyrt gitt at inflasjonen ikke skulle gå i skyene, hvilket neppe er sannsynlig. Når ECB kutter QE og etterhvert begynner å sette opp renten kommer også lange norske renter til å stige en del. Tipper vi har 10 års SWAP på rundt 4% om 3 år. Da tipper jeg at primeyield er 5,5%.

    Over 30% verdinedgang i CBD det…

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent
Aktuelt
Se alle pluss saker
Norge best rustet for ny nedtur
Aktuelt
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig