Analysesjef Håvard Bjorå i Cushman & Wakefield Realkapital er ute med en oppdatering.

Ser mer aksept for risiko i eiendom

Cushman & Wakefield Realkapital forventer økt risikoappetitt hos investorene innenfor eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Cushman and Wakefield Realkapital fortsetter å se ekstraordinære nivåer på kapitalen som skal investeres i eiendom. Ifølge Cushwake Investor Confidence Index (CICI) for tredje kvartal forventer to av tre investorer å være netto kjøpere av næringseiendom. Deres kjøpsinteresse er delvis drevet frem av forventninger om ytterligere økning i etterspørsel etter lokaler og en tilhørende stigning i eiendomsverdier.

Ifølge en markedsoppdatering fra Cushman & Wakefield Realkapital viser markedskonsensus at yielden har flatet ut og vil være uendret i tiden fremover på kort sikt. «På den annen side har CICI notert et dramatisk skifte innenfor retail, hvor nesten halvparten av alle investorene forventer en økning i yielden på retaileiendommer de kommende seks månedene», skriver Cushman & Wakefield Realkapital i rapporten.

Når det gjelder logistikkmarkedet, melder Cushman & Wakefield Realkapital om et mer positivt sentiment til yielden. «Etter hvert som frykt for e-handel når tradisjonell handel, representerer industri- og logistikkeiendommer et troverdig diversifiseringsalternativ for investorene», skriver Cushman & Wakefield Realkapital.

Cushman & Wakefield Realkapital skriver i oppdateringen at gitt den betydelige investeringsappetitten for eiendom, og et lavt tilbud av gode investeringseiendommer, vil man se en videre økt aksept for risiko og flere investeringscases som jakter på alternative eindomstyper.

Cushman & Wakefield Realkapital konkluderer med at renter og yield nå har bunnet ut og verdiøkningene forventes å komme fra et sterkt leiemarked i bedring, som forventes å fortsette gjennom 2019.

Powered by Labrador CMS