Det planlegges bygging av mellom 280 og 400 leiligheter, samt næringseiendom på tomten.

Skanska kjøpte på Økern

Skanska har kjøpt en eiendom med en tomt på 19 mål på Økern for 340 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er akkurat den typen tomt vi er på utkikk etter. Den ligger i et område i stor utvikling, midt i et knutepunkt. Her har vi alle muligheter til å utvikle et fantastisk flott prosjekt i en spennende og ny bydel. Det er helt i henhold til vår strategi for hva slags eiendommer vi investerer i, og vi er veldig fornøyde med dette kjøpet, sier Konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

Han har akkurat sikret seg en tomt beliggende bare 300 meter fra kollektivknutepunktet, med både t-bane og buss. Det nye Økern-senteret ligger også i nærheten. Den største delen av eiendommen har adressen Selma Ellefsens vei 15. Prisen var 340 millioner kroner.

– Å utvikle tomter midt på knutepunkter er noe vi har god kompetanse på og lang erfaring med, og vi ser et stort potensiale både for denne tomten og for Økern og Hovinbyen generelt, sier Brevik.

Skanska planlegger å bygge mellom 280 og 400 leiligheter, avhengig av reguleringen. Prosjektet starter opp i 2022, og vil bli sluttført til 2027.

Salget gjøres ved at Skanska kjøper Hesselberg Eiendom Oslo AS av AS Sigurd Hesselberg. Hesselberg Eiendom Oslo hadde i fjor driftsinntekter 12,4 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS