Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Slik kan det bli når Profier får bygd boligene på Haslum.

Profier kjøper av Stor-Oslo Eiendom i Bærum

Profier har kjøpt en eiendom på Haslum i Bærum som kan gi 50 leiligheter og 30 rekkehus.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 13. september 2018 4:00 (Oppdatert 13. september 2018 13:16)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Stor-Oslo Eiendom som selger eiendommen Kirkeveien 59 på Haslum. Eiendommen, som i er et kombinert lager- og logistikkbygg, har tidligere vært en teglfabrikk. Stor-Oslo Eiendom har jobbet med å få på plass en omregulering av eiendommen til boliger, og nå kan kjøperen Profier utvikle 8600 kvadratmeter med ca. 30 rekkehus og ca. 50 leiligheter i boligblokker. Partene er blitt enige om å ikke gi noen detaljer om kjøpesummen.

Stor-Oslo er fornøyde med salget og mener det var riktig å selge eiendommen nå, etter at den var blitt utviklet gjennom to kommunale prosesser; kommunendelplan og reguleringsplan.

– Området som eiendommen ligger i er omtalt i Bærum kommunes skolebehovsanalyse. Det kan derfor ta noe tid innen skolekapasiteten er løst og byggestart for eiendommen kan finne sted. Vi er en eiendomsutvikler som har spisskompetanse på tidlig-fase utvikling og regulering, og vi er alltid opportunistiske på når våre prosjekter vurderes for realisasjon. For oss var dette et naturlig tidspunkt å teste markedet på, sier André Sommerfelt Bårdstu, Investeringssjef i Stor-Oslo Eiendom.

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen sier til Estate Nyheter at utviklingen av Kirkeveien 59 kanskje ligger litt lenger frem i tid, men ikke nødvendigvis.

– Det er et boligprosjekt som er avhengig av skolekapasitet eller skolegrenser, så det ligger noe fremover i tid. Vi er imidlertid optimistiske til å kunne komme i gang så tidlig som mulig, sier Rikter-Svendsen.

Han mener Profier nå har en veldig god posisjon i Asker og Bærum, og viser til både små og store prosjekter på Bekkestua, Veritas Have på Høvik og prosjekter på Gjettum og Billingstad.

– Vi er nå i markedet på Villa Bekkestuene og opplever en kolossal interesse, men som alltid er interessen avhengig av gode forberedelser i markedet og gode boligkvaliteter, sier Rikter-Svendsen.

Steinar Wallestad har stått for eiendomskjøpet hos Profier. Han er godt fornøyd med kjøpet og prosessen.

– Det er utrolig behagelig å gjøre transaksjoner mellom profesjonelle og løsningsorienterte parter, og vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å ha sikret oss dette flotte prosjektet ved Haslum. Bærum er fortsatt et viktig satsningsområde for oss, sier Steinar Wallestad, i Profier.

UNION Næringsmegling var selgers rådgiver i salgsprosessen.

– Denne handelen mellom to seriøse eiendomsaktører bekrefter at markedet for attraktive boligtomter i Bærum lever i beste velgående, sier Preben Klausen, transaksjonsrådgiver og partner i UNION Næringsmegling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».