Slik kan det bli når Profier får bygd boligene på Haslum.

Profier kjøper av Stor-Oslo Eiendom i Bærum

Profier har kjøpt en eiendom på Haslum i Bærum som kan gi 50 leiligheter og 30 rekkehus.

Publisert Sist oppdatert

Det er Stor-Oslo Eiendom som selger eiendommen Kirkeveien 59 på Haslum. Eiendommen, som i er et kombinert lager- og logistikkbygg, har tidligere vært en teglfabrikk. Stor-Oslo Eiendom har jobbet med å få på plass en omregulering av eiendommen til boliger, og nå kan kjøperen Profier utvikle 8600 kvadratmeter med ca. 30 rekkehus og ca. 50 leiligheter i boligblokker. Partene er blitt enige om å ikke gi noen detaljer om kjøpesummen.

Stor-Oslo er fornøyde med salget og mener det var riktig å selge eiendommen nå, etter at den var blitt utviklet gjennom to kommunale prosesser; kommunendelplan og reguleringsplan.

– Området som eiendommen ligger i er omtalt i Bærum kommunes skolebehovsanalyse. Det kan derfor ta noe tid innen skolekapasiteten er løst og byggestart for eiendommen kan finne sted. Vi er en eiendomsutvikler som har spisskompetanse på tidlig-fase utvikling og regulering, og vi er alltid opportunistiske på når våre prosjekter vurderes for realisasjon. For oss var dette et naturlig tidspunkt å teste markedet på, sier André Sommerfelt Bårdstu, Investeringssjef i Stor-Oslo Eiendom.

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen sier til Estate Nyheter at utviklingen av Kirkeveien 59 kanskje ligger litt lenger frem i tid, men ikke nødvendigvis.

– Det er et boligprosjekt som er avhengig av skolekapasitet eller skolegrenser, så det ligger noe fremover i tid. Vi er imidlertid optimistiske til å kunne komme i gang så tidlig som mulig, sier Rikter-Svendsen.

Han mener Profier nå har en veldig god posisjon i Asker og Bærum, og viser til både små og store prosjekter på Bekkestua, Veritas Have på Høvik og prosjekter på Gjettum og Billingstad.

– Vi er nå i markedet på Villa Bekkestuene og opplever en kolossal interesse, men som alltid er interessen avhengig av gode forberedelser i markedet og gode boligkvaliteter, sier Rikter-Svendsen.

Steinar Wallestad har stått for eiendomskjøpet hos Profier. Han er godt fornøyd med kjøpet og prosessen.

– Det er utrolig behagelig å gjøre transaksjoner mellom profesjonelle og løsningsorienterte parter, og vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å ha sikret oss dette flotte prosjektet ved Haslum. Bærum er fortsatt et viktig satsningsområde for oss, sier Steinar Wallestad, i Profier.

UNION Næringsmegling var selgers rådgiver i salgsprosessen.

– Denne handelen mellom to seriøse eiendomsaktører bekrefter at markedet for attraktive boligtomter i Bærum lever i beste velgående, sier Preben Klausen, transaksjonsrådgiver og partner i UNION Næringsmegling.

Powered by Labrador CMS