SINT: Christian Ringnes.

Saksøker advokatfellesskap

Christian Ringnes i harnisk over advokat Berit Reiss-Andersen og hennes kolleger.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsinvestoren Christian Ringnes skal i september møte advokat og tidligere justisminister Berit Reiss-Andersen og fire andre advokater i retten. Bakgrunnen er at Ringnes mener de har løpt fra en betydelig leiekontrakt.

Gjennom det felleseide selskapet R-A Kontordrift AS hadde advokatene inngått en avtale om leie av kontorer i Øvre Slottsgate 11 med Eiendomsspar. Avtalen løp fra 2015 til 2022, og var uoppsigelig i leieperioden.

LEIEOBJEKTET: Det var her, i Øvre Slottsgate 11 i Oslo sentrum, at advokatene skulle leie kontorlokaler.

– Vi investerte fire millioner kroner i oppgraderinger da den nye leieavtalen ble inngått. Så går det kort tid og de forteller oss at advokatfellesskapet skal oppløses og at vi i fortsettelsen må forholde oss til et aksjeselskap som er tappet for penger, sier Ringnes til Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Ringnes krever totalt tre millioner kroner av advokatfellesskapet.

LES OGSÅ: Fikk juling i retten etter byggeslurv (+)

Advokat Sigurd Holter Torp i advokatfirmaet Schjødt representerer advokatene, og han sier til DN at «de saksøkte forholder seg til den leiekontrakten som er inngått og bestrider motpartens anførsler».

– Jeg er veldig skuffet, fordi dette er folk vi har hatt et godt leieforhold med i flere år, sier Ringnes til avisen.

Han legger til:

– Jeg har holdt på med dette i 35 år og har aldri vært borte i noe lignende. Vi har vært inne i tusenvis av leieforhold, men har aldri opplevd å plutselig stå uten en avtalemotpart på denne måten, uten at det er snakk om en konkurs, sier han.

Eiendomsadvokat Line Ravlo-Losvik i Selmer skal føre saken for Eiendomsspar.

Powered by Labrador CMS