Konsernsjef Arne Giske i Veidekke måtte ta noen nedskrivninger i andre kvartal.

Smell til 550 mill. for Veidekke

Nedskrivninger på 550 millioner kroner i fire anleggsprosjekter bidro til underskudd på 199 millioner kroner i Veidekke i andre kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag morgen la Veidekke frem resultatene for andre kvartal, og selv om omsetningen vokste, var resultatene svake. Veidekke økte omsetningen med 10 prosent til 9,1 milliarder kroner i kvartalet (8,3 milliarder i andre kvartal i fjor). Det var entreprenørvirksomheten som bidro mest til omsetningsveksten.

Men Veidekke gikk på en smell på fire store prosjekter. Selskapet måtte ta nedskrivninger på til sammen 550 millioner kroner i fire anleggsprosjekter. Dermed endte Veidekke opp med et resultat før skatt på minus 199 millioner kroner, mot et overskudd på 385 millioner kroner i samme periode i fjor. Justert for nedskrivningene var de underliggende resultatene 351 millioner kroner. Veidekkes ordrereserve endte på rekordhøye 34,3 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet etter en ordreinngang på 10,2 milliarder kroner.

– Det er et blandet bilde Veidekke presenterer fra årets andre kvartal: Vi har økt omsetningen i segmenter med god lønnsomhet, og ordrereserven er vår høyeste noensinne. Samtidig fører nedskrivinger i fire anleggsprosjekter til at vi rapporterer et svakt resultat for kvartalet, sier konsernsjef Arne Giske.

Omsetningen i Veidekkes entreprenørvirksomhet økte fra 6,5 til 7,5 milliarder kroner. Resultatet i entreprenørdelen var minus 335 millioner kroner. Resultatet før skatt eksklusiv nedskrivningen var 215 millioner kroner.

– Det er god fart i entreprenørvirksomhetene i alle tre land, med betydelig vekst i yrkesbygg i Norge og Danmark og i anlegg i Sverige. I tillegg bidro kjøpet av virksomheten BRA AB i Göteborg til omsetningsøkning i den svenske byggvirksomheten. I Norge har vi fremdeles utfordringer med regionale variasjoner; mens Østlandet har sterk vekst og resultatøkning, er resultatene på Sør- og Vestlandet svake. I Sverige gir lavere boligaktivitet færre boligprosjekter i porteføljen fremover, sier Arne Giske.

I eiendomsvirksomheten falt omsetningen fra 1,2 milliarder til 782 millioner kroner. Resultat før skatt ble halvert til 80 millioner kroner. Nedgangen kom fra den svenske virksomheten.

– Effekten av svakt salg i nyboligmarkedet i det siste året viser seg nå i nedadgående produksjonstall, men det er igjen bevegelse i markedet. I Norge er salget oppe på nivå med fjoråret, og også i Sverige har salget økt noe fra foregående kvartaler, forteller Giske.

Powered by Labrador CMS