På grunn av støy er eiendommen i dag ikke egnet for boliger. (Foto: Google)

Usikkert bilmarked gir midlertidig bygg

Ettersom bilmarkedet er i kraftig endring, vet ikke Selmer Eiendom hvilke bygningsmasser som er nødvendige for virksomheten i fremtiden.

Publisert

I perioden 2010-2016 jobbet Selmer Eiendom med en reguleringsplan for å utvikle et nytt anlegg for sin bilvirksomhet i Strømsveien 181-185 på Oslo øst. Planforslaget skulle sendes over til politisk behandling i 2016, men selskapet ønsket heller å se på muligheten for et boligprosjekt på eiendommen.

Konklusjonen ble at eiendommen ikke egner seg for boliger i dag, fordi den er beliggende i et støybelastet område.

I påvente av et eventuelt boligprosjekt i fremtiden, ønsker Selmer Eiendom å utnytte Strømsveien 181-185 til bilvirksomheten som skal flyttes ut av Gladengveien på Ensjø (bilverksted og bilsalg). Forslaget går ut på at eksisterende anlegg i Strømsveien 181 beholdes langs veien og tilbygges med et midlertidig verkstedlokale. I tillegg foreslås et midlertidig bygg langs Strømsveien til bruk som salgslokale for biler.

I et nylig avholdt dialogmøte ba PBE om at Selmer Eiendom avslutter plansaken for boligregulering, og går tilbake til den opprinnelige planen om å regulere til bilforretning.

Selmer Eiendom forstår godt at eiendommen, slik situasjonen er i dag, ikke egner seg for bolig, og informerte i møtet om at de derfor ønsker å sende inn søknad om et midlertidig bygg for bilverksted og bilsalg.

Forslagstiller informerte videre om at hvis de får til et midlertidig bygg, kan de fjerne bilverksted og bilsalg på Ensjø og begynne å selge boliger der i april 2019. Selmer Eiendom fortalte også at «bilmarkedet hele tiden er i endring, og det er vanskelig for dem i dag å vite hvilke bygningsmasser som er nødvendig for deres bedrift i fremtiden».

– Forslagstiller ønsker derfor et midlertid bygg på eiendommene. De ønsker ikke å regulere til bilforretning. De ønsker å være fleksible for fremtidig utvikling innen bransjen, og da blir det vanskelig hvis tomtene er regulert til bilforretning. Forslagstiller vet ikke om det er nødvendig med slike lokaler om for eksempel 10 år, fremgår det av referatet.

Selmer Eiendom hadde god forståelse for PBEs argumentasjon. Selskapet og etaten ble derfor enige om og avlutte plansaken for boligregulering. Det var også enighet om at det var uhensiktsmessig å regulere til permanent bilforretning. PBE anbefalte at forslagstiller sender inn rammesøknad og søknad om dispensasjon fra formål når det gjelder bilbutikk med en midlertidighet på 10 år.

Bakgrunnen for PBEs anbefaling er at forslagstiller da snarest kan flytte bilbutikken sin fra Ensjø til Strømsveien 181-185, og da iverksette boligbygging på sin eiendom på Ensjø.

Powered by Labrador CMS