XXLs hovedlager i Örerbo har fått nye eiere.

Rekorddeal i logistikk

XXLs hovedlager i Örebro i Sverige er solgt til en rekordlav yield.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2015 at et Pareto-syndikat kjøpte det nybygde hovedlageret til XXL i Ørebro i Sverige for en sum som ble anslått til rundt 300 millioner kroner. Nå snur syndikatet, som har navnet Pilängen Logistik, seg rundt og selger eiendommen til Aberdeen Standard Investments. Prisen er drøye 400 millioner svenske kroner.

– Vi er fornøyd med å ha fullført en god transaksjon for våre investorer og er trygge på at Aberdeen Standard Investments vil fortsette å støtte og bidra til XXLs vekst innenfor e-handel, sier CEO Sven Hegstad i Pilängen i en kommentar.

Logistikkeiendommen har et areal på rundt 43 000 kvadratmeter og er fullt utleid til XXL på en leiekontrakt som varer i ytterligere ti år. Salgssummen innebærer en yield på 4,7 prosent, noe som er en rekordlav yield for nordisk logistikkeiendom. Det skal ha vært interessenter fra hele verden involvert i budprosessen. Pangea Property Partners var selgers rådgiver i transaksjonen. NCAP var Aberdeen Standard Investments kjøpsrådgiver.

Pareto har slått seg stort opp i det svenske markedet de seneste årene, og hadde ved utgangen av fjoråret tilrettelagt for kjøp av 15 eiendommer for 11 milliarder svenske kroner. Sist uke kjøpte et Pareto-selskap den tidligere Råsunda fotballstadion i Solna for 268 millioner svenske kroner.

Powered by Labrador CMS