Olav H. Selvaag er fungerende administrerende direktør i Selvaag Bolig etter at Baard Schumann måtte gå før sommeren.

187 mill. i utbytte fra Selvaag Bolig

Etter gode tall for andre kvartal, klinker Selvaag Bolig til med et halvårsutbytte på til sammen 187,5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Den børsnoterte boligutvikleren vil betale ut 2 kroner per aksje i utbytte etter første halvår, noe som utgjør 187,5 millioner kroner. Det kommer etter en utbytteutbetaling på 1,80 kroner per aksje i mai etter fjorårstallene. Selvaag Bolig vil dermed ha betalt ut et utbytte på hele 9,2 prosent av aksjekursen i 2018.

– På grunn av gode resultater og fremtidsutsikter har styret har besluttet å betale ut et utbytte på 2 kroner for første halvår 2018. Det er det høyeste halvårlige utbyttet i selskapets historie, sier fungerende administrerende direktør Olav H. Selvaag.

Hans selskap oppnådde driftsinntekter (IFRS) på 864 millioner kroner i andre kvartal og et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 178 millioner kroner. Ved bruk av regnskapsstandarden NGAAP var driftsinntektene 665 millioner kroner. EBITDA var 271 millioner kroner. Mens NGAAP-tallene er en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, er IFRS inntektsføring av boliger som er overlevert til kunden.

Ved halvårsskiftet hadde Selvaag Bolig 1503 boliger netto under bygging med en samlet salgsverdi på over 7 milliarder kroner.

– Dette er boliger som skal overleveres i løpet av de tre neste årene. Det betyr at vi kommer til å levere gode resultater fremover. Vi har også tro på et stabilt og godt marked fremover. Spesielt i Oslo-området er etterspørselen bedre enn i tidligere perioder og vi har god fremdrift i alle prosjektene våre, sier Selvaag.

Powered by Labrador CMS