Gudmund Stokke i Nordic - Office of Architecture er fornøyd med å være en del av rådgiverkjempen Norconsult.

Størrelse viktig for arkitektene

Gudmund Stokke i Nordic mener store arkitektfirmaer er veien å gå.

Publisert

Det forteller han i et intervju med Arktektnytt. Han svarer dermed på arkitekt Ketil Moes frykt for at den faglige utviklingen blir dårligere i arkitektbransjen når stadig flere arkitektkontor blir del av større ingeniørselskaper og enheter. Nordic – Office of Architecture ble i våres kjøpt opp av konsulentkjempen Norconsult.

– Det har skjedd en stor forandring siden jeg begynte mitt virke som arkitekt i 1975. Den gang var arkitektkontorene gjerne 2-3 ansatte og prosjektene var mye mindre komplekse og lettere å gjennomføre. Nå er byggeprosjektene blitt større og krever mer spisset kompetanse og større ressurser. Da er det viktig at arkitektkontorene også blir større, sier Stokke til Arkiteknytt og mener Norge trenger store og kraftfulle arkitektkontorer etter hvert som internasjonale kontorer kommer inn i markedet.

Ifølge Stokke er trenden i Skandinavia er at rådgivningsselskapene og arkitektfirmaene kjøper hverandre opp.

– I Danmark har det vært flere oppkjøp bare i år, så dette er noe som skjer internasjonalt. Det viktige her er at gründerne jobber for at kontorene skal være en stabil kraft som oppdragsgiverne kan stole på i det lange løp, og som de ansatte kan jobbe i over lang tid. Stabile og langsiktige krefter i bransjen er positivt, sier Stokke til Arkitektnytt.

Powered by Labrador CMS