Nyheter

Størrelse viktig for arkitektene

Gudmund Stokke i Nordic mener store arkitektfirmaer er veien å gå.

Gudmund Stokke i Nordic - Office of Architecture er fornøyd med å være en del av rådgiverkjempen Norconsult.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det forteller han i et intervju med Arktektnytt. Han svarer dermed på arkitekt Ketil Moes frykt for at den faglige utviklingen blir dårligere i arkitektbransjen når stadig flere arkitektkontor blir del av større ingeniørselskaper og enheter. Nordic – Office of Architecture ble i våres kjøpt opp av konsulentkjempen Norconsult.

– Det har skjedd en stor forandring siden jeg begynte mitt virke som arkitekt i 1975. Den gang var arkitektkontorene gjerne 2-3 ansatte og prosjektene var mye mindre komplekse og lettere å gjennomføre. Nå er byggeprosjektene blitt større og krever mer spisset kompetanse og større ressurser. Da er det viktig at arkitektkontorene også blir større, sier Stokke til Arkiteknytt og mener Norge trenger store og kraftfulle arkitektkontorer etter hvert som internasjonale kontorer kommer inn i markedet.

Ifølge Stokke er trenden i Skandinavia er at rådgivningsselskapene og arkitektfirmaene kjøper hverandre opp.

– I Danmark har det vært flere oppkjøp bare i år, så dette er noe som skjer internasjonalt. Det viktige her er at gründerne jobber for at kontorene skal være en stabil kraft som oppdragsgiverne kan stole på i det lange løp, og som de ansatte kan jobbe i over lang tid. Stabile og langsiktige krefter i bransjen er positivt, sier Stokke til Arkitektnytt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig