Nyheter

2 milliarder i prosjektlån

BN Bank har nå kommet opp i 2 milliarder kroner i utlån til prosjektfinansiering.

Banksjef og leder for bedriftsmarkedet i BN Bank, Jørn Aleksandersen, øker innenfor prosjektfinansiering.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det skapte bølger i næringseiendomsmarkedet da BN Bank høsten 2015 bestemte seg for å avvikle bankens næringsvirksomhet og rendyrke banken som en personkundebank. Da hadde banken en utlånsportefølje på rundt 32 milliarder kroner. I løpet av et år ble porteføljen nesten halvert, og banken jobbet videre med å redusere utlånene til næringseiendom og prosjektfinansiering.

For et knapt år siden gjorde BN Bank-ledelsen helomvending. Kapitalkravene stabiliserte seg, og BN Bank etablerte samtidig boligmegleren BN Bolig sammen med Eiendomsmegler 1 Midt-Norge. Det ga muligheter for synergier. Dermed begynte banken å bygge opp igjen porteføljen med finansiering til prosjekter. Ifølge rapporten for andre kvartal har BN Bank nå 2,05 milliarder kroner i prosjektfinansiering, en økning fra 1,86 milliarder i første kvartal og 1,42 milliarder i fjerde kvartal i fjor. Totalt har BN Bank utlån til bedriftsmarkedet på 13,2 milliarder kroner.

Gjennom datterselskapet Bolig- og Næringskreditt (BNkreditt) hadde BN Bank ved utgangen av andre kvartal en portefølje med lavrisiko pantelån til næringseiendom på 6,7 milliarder kroner. Det var 0,3 milliarder høyere enn for ett år siden. Per 30. Juni hadde BNkreditt overført en utlånsportefølje på 3,8 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig