Ifølge Asplan Viak er planforslagets bebyggelse tilpasset områdets karakter og nyere bygningstypologi.

Vil bygge boliger i Voksenåsen

Tomten er på 13,4 dekar, men reguleringsplanen for denne delen av Holmenkollen tillater bare en beskjeden utnyttelse.

Publisert

Asplan Viak har sendt inn planforslag til Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ullveien 3 og 5, som ligger på østsiden av Voksenåsen i Oslo. Eiendommene eies av familieselskapet TH Holding AS og Britt Holm.

Planforslaget har til hensikt er å detaljregulere til boligformål i tråd med gjeldende regulering. Oppstartsmøte for planarbeidet ble avholdt i mai 2015.

Det foreslås en utnyttelsesgrad på 18 prosent bebygd areal (BYA) i tråd med gjeldende reguleringsplan, Holmenkollen felt 1. Eksisterende bebyggelse reguleres med byggegrenser og inngår i BYA.

Forslaget omfatter 17 boenheter. Boligene er regulert til to etasjer pluss loft på den søndre eiendommen og tre etasjer pluss loft på den nordre delen.

– Planområdet, med plassering og naturverdier, er meget godt egnet til boligformål. Utnyttelsen på 18 prosent gir en åpen og fleksibel størrelse på boligfeltet. Planforslaget tilrettelegger for nye bygningsvolumer i småhus, rekkehus og tomannsboliger. Dette gir en god tilpasning til områdets karakter og gjenkjennbar bygningstypologi, heter det i planforslaget.

Ifølge Asplan Viak er planforslagets bebyggelse tilpasset områdets karakter og nyere bygningstypologi med småhuspreg og bebyggelsesstruktur delvis i tun med høydeskala på 2-3 etasjer.

– Tilpasset materialbruk og farger ivaretas gjennom bestemmelsene, og planforslaget føyer seg dermed inn i byggeskikken i området. Skala og proporsjoner er mindre enn nærliggende villabebyggelse, men ligner nyere utbygging med flere, mindre boenheter per areal. Bygningshøydene legges lavere enn eksisterende villabebyggelse i og ved planområdet, skriver det rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaet til PBE.

Powered by Labrador CMS