PBE mener bygningshøydene i større grad må hensynta bevaringsverdig/-regulert bebyggelse. (Illustrasjon: A-lab)

Her vil Plan og bygg kutte

Neptune Properties og Monolith Properties får ikke Plan- og bygningsetatens velsignelse til å bygge 130 leiligheter.

Publisert

I mai skrev Estate Nyheter at Neptune Properties og Monolith Properties vil bygge 130 leiligheter samt utadrettet virksomhet og barnehage på en 17,3 dekar stor tomt i tilknytning til Sæterkrysset i bydel Nordstrand.

Nå har imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) konkludert med at den ikke kan anbefale det innsendte planforslaget. Bakgrunnen er at etaten i oppstartsmøtet og dialogfasen har kommet med føringer for hvilke endringer som er nødvendig for at de skal kunne anbefale planforslaget. Ifølge PBE er ikke disse føringene fulgt opp i tilstrekkelig grad.– For å sikre de kvalitetene vi vektla i område- og prosessavklaringen og oppstartsmøtet for Poppelstien 2, vil vi utarbeide et alternativ som ivaretar disse kvalitetene. Bygningshøydene må i større grad hensynta bevaringsverdig/-regulert bebyggelse i planområdet og ved Sæterkrysset, gatemiljø i Ekebergveien og bebyggelse i sør, skriver PBE i et brev til Neptune Properties.

I område- og prosessavklaringen til oppstartsmøtet anbefalte PBE formålet, men påpekte at barnehage må innpasses i planforslaget. I tillegg understreket etaten at forslaget må ta hensyn til bevaringsverdiene i nærområdet.– Eksisterende sveitservilla i planområdet må bevares. Høyder og utnyttelse må i større grad tilpasses omkringliggende bebyggelse og bidra til en helhetlig stedsutforming. Planforslaget må bidra til et tydeligere gangveisystem i nærområdet, og planavgrensningen må utvides til å omfatte kommunale eiendommer i sør som i dag benyttes til parkering. Poppelstien må vektlegges som en viktig gangforbindelse til stasjonen og som skolevei, påpekte PBE, som anbefaler plasseringen av bebyggelse ut mot Ekebergveien og trikkelinjen, slik at felles uteoppholdsareal skjermes mot støy.

Powered by Labrador CMS