Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene. Stor-Oslo Eiendom er en av dem, de har store planer for Meieritomta i Lillestrøm. (Ill.: DARK Arkitekter). Nå ønsker Skedsmo kommune innspill til byutviklingsplan for Lillestrøm.

Ønsker innspill til ny byutviklingsplan for Lillestrøm

Lillestrøm kommune er i gang med planleggingen av hvordan byen skal utvikles fremover. Nå inviterer de interesserte til å komme med innspill. Fristen er 1. september.

Publisert

– Vi er nå i gang med å planlegge hvordan Lillestrøm bør utvikles fremover og hvordan byen skal være 40–50 år fram i tid. I den forbindelse ønsker vi å vite hva folk mener om Lillestrøm i dag, og hvordan de mener byen bør utvikle seg, sier Mona Holtmoen, sjefsarkitekt i Plan- og bygningsavdelingen i Skedsmo kommune.

Frem til 1. september 2018 ønsker kommunen synspunkter til planarbeidet.– Vi ønsker å vite hva slags oppfatninger de som bruker byen har av Lillestrøm. Noen har bodd her hele sitt liv, andre har nylig flyttet hit og noen jobber i Lillestrøm uten å bo her. Disse vil kanskje ha forskjellig oppfatning av Lillestrøm og kanskje også forskjellige behov, og vi er interessert i å vite hva alle mener uansett hva slags tilhørighet man har, forklarer hun, og fortsetter: – Vi ønsker å høre hvilke kvaliteter Lillestrøm har som folk setter pris på og hva folk ikke liker. Ofte kommer det negative best frem, men vi er minst like opptatt av det positive slik at vi kan bygge videre på det som er bra med Lillestrøm og forsterke dette i videre utvikling av byen. Å bygge identitet med bakgrunn i det som allerede er positivt ved stedet er viktig både for innbyggernes stolthet og tilhørighet, men også for å tiltrekke store og små bedrifter som vurderer å etablere seg i Lillestrøm.

Kom med innspillKommunen har en prosjektside hvor de ber om innspill til planen i tidlig fase. Der finnes også en liten spørreundersøkelse hvor alle inviteres til å si noe om hva de liker og ikke liker ved Lillestrøm i dag og hvordan de synes byen bør utvikle seg.– Vi ønsker at folk kommer med innspill via nettsiden. Ellers skal Iselin Breirem være rundt i byen og intervjue folk på gata hele sommeren. Fordelen med å gå rundt å intervjue folk er at man får snakket med de som vanligvis ikke ville gått inn på hjemmesiden vår og svart på undersøkelsen, og de som ikke deltar i åpne møter i regi av kommunen. Jeg tror det å gå rundt i byen og stille spørsmål vil nå litt andre folks meninger enn de vi vanligvis hører, sier Holtmoen.

Dette vil temaplanen inneholdeByutviklingsplanen er en temaplan som skal være et verktøy for å lykkes med en god utvikling av Lillestrøm. I planen vil kommunen utrede og avveie ulike interesser og komme med konkrete løsninger. Planen vil bestå av en rapport, kart og retningslinjer.Noen av temaene i byutviklingsplanen er:* Hvor i Lillestrøm man bør ta vare på småhusbe­byggelsen og hvor det kan legges til rette for tettere bebyggelse.* Hvor tett det bør bygges i Lillestrøm.* Hvilke krav man skal stille til utforming av byrom og bygninger.* Hvor det skal være parker og byrom og hva disse skal inneholde.* Tilrettelegge for gode gang- og sykkelforbindelser i hele byen.

Powered by Labrador CMS