Det foreslåtte tilbygget er på 2.676 kvadratmeter. (Illustrasjon: AART/SJ Architects)

Vil oppføre tilbygg på Bryn

Eiendomsselskapet Argentum AS ønsker å utvide Brynsveien 16-18 til et bruksareal på 7.577 kvadratmeter.

Publisert

På vegne av Eiendomsselskapet Argentum har AART/SJ Architects sendt søknad om rammetillatelse for Brynsveien 16-18 i Oslo. Tiltaket omfatter et tilbygg til eksisterende bebyggelse på eiendommen. Tilbygget er plassert mellom Brynsveien 18 og et planlagt nybygg på naboeiendommen i vest – Tvetenveien 8.

I søknaden som er sendt til Plan- og bygningsetaten (PBE), skriver arkitektselskapet at tillatt utnyttelse for eiendommen er maks 7.579 kvadratmeter BRA.
Eksisterende bygg i Brynsveien 16 og 18 har bruksareal på 4.901 kvadratmeter.

Det foreslåtte tilbygget er på 2676, 6 kvadratmeter BRA.

Les også: Entra kjøper eiendom for 1,1 milliarder på Bryn

– Ved beregning av BRA for tilbygg er det ikke medtatt areal under bakken, det vil si parkeringskjeller og areal under den opphøyde delen i atriet. Dette arealet vil bli liggende under terreng, uten tilgang på lys på grunn av terrengets stigning mot nordøst, påpeker AART/SJ Architects.

Fasadene til Brynsveien 16 berøres ikke direkte av tiltaket, med unntak av del av fasade som vil bli innvendig fasade mot atrium. Tilbygget blir i fem etasjer med parkeringskjeller under. Parkeringskjeller og nedkjøringsrampe blir felles med anlegget for Tvetenveien 8.

Det eksisterende kontor- /industribygget er oppført i to trinn. Del 1 (Brynsveien 18) ble oppført som verksted/fabrikkbygning for Oslo Sølvvareverksted i 1958. Del 2 (Brynsveien 16) er et tilbygget kontorbygg fra 1987.
Den delen av eiendommen hvor nytt tilbygg skal plasseres, er i dag ubebygd og benyttes til parkering.

Powered by Labrador CMS