KVARTAL: Bebyggelsen foreslås som et stort kvartal. (Ill.: Tag Arkitekter)

OBOS vil bygge 361 boliger på Ensjø

To kontorbygg og to lagerhaller skal rives for å få plass til dette prosjektet.

Publisert

På vegne av Obos Nye Hjem AS har Tag Arkitekter bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ensjøveien 8-12. På det 14,9 dekar store planområdet ønsker boligbyggelaget å oppføre et samlet bruksareal 26.726 kvadratmeter, tilsvarende 361 boliger.

Eksisterende bebyggelse, bestående av to kontorbygninger i fire etasjer og to lagerhaller i én etasje, skal rives. Prosjektet er nærmeste nabo til tidligere Tiedemanns Tobaksfabrik, hvor Ferd Eiendom snart er ferdig med en storstilt boligbygging.

LES OGSÅ: Ferd måtte kutte i boligprosjekt

– Området er godt egnet for boligbebyggelse. Boliger lengst sørvest er støyutsatt og må hensynta stille side. Disse vil skjerme øvrig bebyggelse mot støy og forurensning, og bidra til gode uteareal. Byggehøyde tilpasses krav til solbelyst uteareal, skriver Tag Arkitekter i bestillingen.

Arkitektselskapet har ikke tegnet inn barnehage, ettersom det er regulert inn barnehage på nabotomten Ensjøveien 4 – et prosjekt i regi av Neptune Properties. Forslagsstiller antar at dette dekker det lokale behovet.

LES OGSÅ: Her vil Neptune bygge 80 leiligheter

– Bebyggelsen foreslås som et stort kvartal som definerer gaterommene Sigurd Hoels vei og gatetun Joh. H. Andresens vei i nord. Kvartalet åpner seg mot midten og mot grøntforbindelsen i nordvest. Innenfor kvartalet legges «hagebygninger» , med en annen karakter og materialbruk, skriver Tag Arkitekter til PBE.

Videre foreslås en gatetunforbindelse i forlengelse av uterommene i felt D nord for tomten og ned til Ensjøveien som danner møteplasser og gjennomgangsmulighet.

Bebyggelsen trappes ned mot nordvest og opp mot nordøst, hvor byggene grenser til offentlige gate- og plassrom (og skygge i mindre grad berører naboer).

– Planforslaget har noe økte høyder i forhold til eksisterende regulering (to etasjer) mot nordøst. Bebyggelsen er plassert slik at man får et større indre gårdsrom og tilhørende gode solforhold på utearealene. Ett av byggene overstiger maks dybde på 14 meter i gjeldende bestemmelser, heter det i bestillingen.

Ifølge arkitektselskapet er det et ønske om at «kvartalet skal bli et bofelleskap, der boligene i størst mulig grad har inngang fra det indre gårdsrommet for å aktivisere dette og sørge for godt naboskap».

 

Powered by Labrador CMS