Adm.dir. i View Software Pål Einar Berntsen og Bjørn Davidsen.

Kjøper seg opp – vil bygge ledende nordisk FDV-aktør

Viking Venture-backede View Software kjøper IT-selskapet Uni Pluss AS og planlegger å erobre underdigitalisert marked for forvaltning av eiendom.

Publisert Sist oppdatert

– Kombinasjonen View og Uni Pluss passer som hånd i hanske fordi vi sammen dekker hele verdikjeden for forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom (FDV). Sammen kan vi tilby et uslåelig produkt som akselererer vekstmulighetene i en bransje med enormt potensial, sier adm.dir. i View Software Pål Einar Berntsen.

Ser stort potensialView Software er et IT-selskap med 52 ansatte som spesialiserer seg på drift og vedlikehold av bygg. Med kjøpet av Uni Pluss får de ytterligere 14 ansatte og den ledende aktøren på den økonomisk-administrative biten av eiendomsforvaltning, og dekker slik hele økosystemet i bransjen.View Software fikk selv en ny eier i fjor, da oppkjøpsfondet Viking Venture overtok 49 prosent av aksjene i selskapet. Viking Venture spesialiserer seg på å investere i IT-selskaper for bedriftsmarkedet, og har tydelige målsetninger om ekspansiv internasjonal vekst:– Vi ønsker helt klart å bygge en nordisk markedsleder innenfor FDV. Vi mener Uni Pluss og View Software har utviklet teknologi som det er behov for ikke bare her til lands, men også i utlandet, sier Joar Welde, partner i Viking Venture.

Vekstmuligheter i konsolidering Bjørn Davidsen startet Uni Pluss for snart 20 år siden, og er administrerende direktør i selskapet. Han mener View Software over tid har vist god evne til å bygge bedrift, og har kunnskapen og ressursene som skal til for å ta Uni Pluss til neste nivå.– Uni Pluss har hatt god vekst de siste ti årene, men nå er vi klare for å gire opp tempoet. Derfor er det riktig for oss å få inn en strategisk eier som View Software. Uni Pluss og View utfyller hverandre godt, og sammen kan vi skape merverdi for både eksisterende og nye kunder, sier Davidsen.

Powered by Labrador CMS