KLP Eiendoms investeringsdirektør Tov Sønsterud kjøper Barcode Basement fra Rolf Thorsens Oslo S Utvikling.

KLP med Bjørvika-kjøp

KLP Eiendom blar opp 829 millioner kroner for selskapet som eier en tredjedel av kjellerarealet under Barcode-rekken.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge KLP Eiendom er Barcode-kjelleren en kjeller på tre etasjer under hele Barcode-rekken, bestående av ulike typer arealer som brukes av leietakerne i Barcode-byggene.

– Vi er glade for å komme i mål med OSU om kjøp av Barcode Basement. Eiendommen er komplisert på grunn av mange kommersielle, tekniske og juridiske grensesnitt, men etter en grundig prosess føler vi oss trygge på objektet vi skal overta, sier administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom.

Barcode-kjelleren er på ca. 70 500 kvadratmeter, hvorav Barcode Basement eier ca. 24 400 kvadratmeter utleiebart, inntektsgivende areal. Med kjøpet får KLP Eiendom lager, parkering og fellesarealer som leies ut til leietakere og gårdeiere i Barcode-byggene. Brutto årlige leieinntekter er på 42,2 millioner kroner. Det er også ledige parkeringsplasser og lagerareal i kjelleren.

– Vi mener dette er en god investering. Vi er fornøyd med å bli eier av kjelleren under KLPs hovedkontor og resten av Barcode, sier Gjørtz.

Det er Oslo S Utvikling som selger eiendommen.

– Vår oppgave er å utvikle attraktive produkter i Bjørvika, som vi selger når vi får en akseptabel pris for dem. Da KLP Eiendom ga oss tilbud på Barcode Basement, valgte vi å selge også dette arealet. Mye av midlene vi får inn for salget vil bli re-investert i å utvikle og ferdigstille de andre attraktive prosjektene vi arbeider med i Bjørvika, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling.

Powered by Labrador CMS