PBE mener at ny bebyggelse ikke bør fremstå «for voldsom i Sporveisgata». (Illustrasjon: Arcasa arkitekter)

PBE-forslag om lavere høyder i sentrum

KLP Eiendom ønsker å bygge 180 leiligheter i Pilestredet 75 C, men Plan- og bygningsetaten varsler nå at den skal utarbeide et alternativ med reduserte høyder.

Publisert

I februar 2016 bestilte Arcasa arkitekter oppstartsmøte for Pilestredet 75 C på vegne av KLP Eiendom Oslo. Intensjonen er å erstatte en utrangert industri- og kontorbygning med et nytt, attraktivt og urbant byrom. Planen omfatter 180 leiligheter samt næringsarealer og barnehage.

Plan- og bygningsetaten (PBE) kan imidlertid ikke anbefale det innsendte planforslaget.

– Vi har i oppstartsmøtet og dialogfasen kommet med føringer for hvilke endringer som er nødvendig for at vi skal kunne anbefale planforslaget. Dere har ikke fulgt opp disse føringene i tilstrekkelig grad, skriver PBE i et brev til Arcasa arkitekter, og fortsetter:

«For å sikre de kvalitetene vi vektla i område- og prosessavklaringen og oppstartsmøtet, vil vi utarbeide et alternativ som ivaretar disse kvalitetene.»

PBEs alternativ innebærer blant annet reduserte høyder mot Sporveisgata og Pilestredet. Alternativet skal også ha «tydeligere skille mellom arealer tilgjengelig for allmennheten og arealer tilgjengelig for beboerne». I tillegg skal leilighetsfordelingsnormen sikres.

Høydene i Pilestredet 75 C har vært et tema for diskusjon både i oppstartsmøte og dialogmøter. PBE har påpekt at ny bebyggelse ikke bør fremstå «for voldsom i Sporveisgata, selv om den kan utformes slik at den relaterer seg til bebyggelsen mot Pilestredet med enkelte innslag av høyere bebyggelse».

 

Powered by Labrador CMS