I det justerte prosjektet er også bebyggelsen forskjøvet mot vest. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Kutter 2.100 kvm i boligprosjekt

Haslevangen 14 Eiendom AS ville bygge 180 leiligheter, men har kuttet 2.100 kvadratmeter i prosjektet etter at Plan- og bygg sa nei.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har forskjøvet bebyggelsen mot vest, slik at det blir et tydelig grønndrag mot Wang Ung på HasleLinje med mulighet for gangsti, skriver LPO Arkitekter til Plan- og bygningsetaten (PBE).

I det opprinnelige forslaget ville Haslevangen 14 Eiendom AS oppføre et bruksareal på 15.180 kvadratmeter i boligprosjektet, som er beliggende nær de tre T-banestasjonene Løren, Hasle og Økern – og samtidig er nærmeste nabo til HasleLinje.

Les også: Nytt Stordalen-hotell på HasleLinje

I juni varslet imidlertid PBE at etaten ikke kan anbefale det innsendte planforslaget. I oppstartsmøtet og dialogfasen kom etaten med føringer for hvilke endringer «som er nødvendig for at vi skal kunne anbefale planforslaget». PBE synes imidlertid ikke at disse føringene er fulgt opp tilstrekkelig til at de kan anbefale det.

Nå har altså LPO Arkitekter, fagkyndig for Haslevangen 14 Eiendom AS, sendt inn et justert planforslag. Det viser en bebyggelse på 5-10 etasjer.

– Vi fastholder 6 etasjer i sørøst. Soldiagrammer for alle høydevarianter for 21. juni viser at høyden i øst generelt har liten betydning på det valgte tidspunkt. Vi innser at dette nok vil bli av større betydning for eksempel ved vår/høstjevndøgn. Samtidig har vi vist alle tidspunkter i forrige planforslag, og har sett at forskjellene er moderate. Vi mener at 6 etasjer er et bra kompromiss mellom 4 og 8 etasjer, skriver LPO Arkitekter i en e-post til PBE.

Ifølge Purehelp.no er Roar Mortensen (Moro AS) største aksjonær i Haslevangen 14 Eiendom.

Powered by Labrador CMS