Steen & Strøm ønsker å forbedre kundeopplevelsen og integrere kjøpesenteret bedre med omgivelsene. (Foto: Google Street View)

Vil åpne opp Oslo City

Steen & Strøm ønsker å åpne opp Oslo City ut mot Biskop Gunnerus gate, med økt fokus på servering og aktiviteter. Selskapet vurderer også å utvide kjøpesenteret under «overhengene» bygningskropp på bakkeplan.

Publisert Sist oppdatert

Det fremgår av en høringsuttalelse som Steen & Strøm har sendt til Plan- og bygningsetaten (PBE) i forbindelse med Oslo kommune sin tiltaksliste for Oslo S-området, med deler av Grønland og Vaterland.

– Vi ønsker å forbedre kundeopplevelsen og integrere kjøpesenteret bedre med omgivelsene i tråd med kommunens ambisjon om et levende bymiljø, skriver Steen & Strøm til PBE.

Selskapet håper å kunne gi ytterligere liv til bymiljøet «ved å rette senteret og aktiviteter mot de utvidede fortauene og øvrige offentlige rom». Dette kan for eksempel være pop up-butikker, utendørs sitteplasser, og generelt en mykere forbindelse mellom kjøpesenteret og utendørs byrom.

– Å utvide kjøpesenteret under «overhengene» bygningskropp på bakkeplan, kan være hensiktsmessig, og er noe Steen & Strøm ønsker å diskutere nærmere med kommunen, heter det i uttalelsen.

I brevet påpekes det også at dersom kommunen i det lange løp ønsker å fjerne gangbroen mellom Oslo S og Oslo City, er det avgjørende «at broen uansett beholdes frem til alle tilstøtende prosjekter på og under gatenivå (herunder Vaterlandspassasjen) er fullført».

– Det bør herunder utarbeides en oppdatert trafikk/mobilitetsanalyse, som viser hvordan bevegelsesmønsteret antas å endre seg – inkludert bruken av de forskjellige innganger til Oslo City. Det er for oss kritisk at tilgjengeligheten til Oslo City ikke påvirkes negativt av de forskjellige prosjektene, skriver Steen & Strøm, som påpeker at gangbroen har svært høy trafikk.

– Vi frykter at en fjerning av broen vil føre til en stor strøm av mennesker ut i Biskop Gunnerus gate. Selv om denne gaten er planlagt med mindre trafikk, stiller vi spørsmål ved om en slik økt strøm av mennesker ut på gateplan vil være ønskelig og tilstrekkelig sikkert trafikkmessig, skriver selskapet til PBE.

 

Powered by Labrador CMS